Beeld © Instagram @brittdekker92

Britt Dekker neemt afscheid van paard: 'Hebben er alles aan gedaan'

09 mei 2022 17:05

Verdrietig nieuws voor Britt Dekker (30). Het ging sinds afgelopen woensdag niet goed met haar jonge paard Patton. Vandaag laat de televisiepersoonlijkheid weten dat de hulp van de allerbeste artsen en alternatieve geneeskunde niet mochten baten: ze heeft afscheid van Patton moeten nemen.

"Helaas is hij sinds woensdag niet meer opgestaan en werd zijn situatie slechter"

Sinds twee jaar was Patton onderdeel van de 'paardenfamilie' van Britt. Hij moest de opvolger worden van haar Talpaard George, waar Britt hoge ogen mee gooit in de dressuursport. Tot woensdag het noodlot toesloeg en Britt een vreselijk telefoontje kreeg.

'Patton had heel kort vastgelegen tegen de muur en stond niet meer op. Eerst denk je: dat komt wel goed want dat soort dingen gebeuren vaker. Toen hij de volgende dag nog niet stond hebben we meteen foto’s gemaakt van zijn rug, hals, benen, niks gebroken! Hij at, dronk en was vrolijk, maar stond nog steeds niet op', schreef ze eerder op Instagram.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Britt Dekker neemt afscheid van haar geliefde paard: 'Je zal gemist worden'

Dan komt het vreselijke nieuws. 'Helaas is hij sinds woensdag niet meer opgestaan en werd zijn situatie slechter. Zijn zenuwstelsel blijkt dusdanig beschadigd te zijn dat hij nooit meer normaal zou kunnen lopen', aldus Britt bij een paar foto's van Patton.

Een 'leuk paardenleven' zou Patton nooit meer kunnen hebben, waardoor Britt met pijn in haar hart een moeilijke beslissing moest maken. 'In het belang van Patton hebben we hem zojuist moeten laten gaan. Het was zo’n ontzettend geweldig, mooi en lief dier. Pas twee jaar oud en vol levenslust, dat maakt het zo lastig.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Britt Dekker zat 'ondergedoken' na Mars-gate Expeditie Robinson

Het verdrietige nieuws komt nog geen twee maanden nadat Britt afscheid moest nemen van een ander paard, Vito. Met een reeks filmpjes bedankte Britt haar 'koning Vito' voor alle mooie momenten samen. 'Wat zul je gemist worden door iedereen', schreef ze kapot van verdriet. 'Never forget you grote knuffelbeer en alle mooie momenten die je gegeven hebt zal ik nooit vergeten. Ik had gehoopt er nog veel meer te kunnen maken samen, maar helaas mocht het niet zo zijn.'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!