Dave Chappelle Beeld © ANP

Man die Dave Chappelle aanviel komt niet vrij

11 mei 2022 02:16

De 23-jarige man die Dave Chappelle vorige week aanviel op het podium van de Hollywood Bowl in Los Angeles, komt niet vrij. Isaiah Lee had een rechter gevraagd zijn borgtocht van 30.000 dollar te verlagen, maar dat verzoek werd dinsdag afgewezen.

Dave trad op 3 mei op in het buitenluchttheater als onderdeel van de Netflix is a Joke-comedyreeks. Tijdens zijn set kwam Isaiah het podium op en tackelde de comedian. Isaiah had een nepwapen op zak waarin een mes was verstopt. Verschillende securitymedewerkers en collega Jamie Foxx overmeesterden Isaiah, die daarbij zijn arm brak. Dave raakte niet gewond.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dave Chappelle heeft met z'n aanvaller gesproken

Isaiah is aangeklaagd voor vier zaken; het plegen van onrechtmatig fysiek contact, het bezit van een wapen met de intentie om een misdrijf te plegen, ongeautoriseerde toegang tot een podium tijdens een optreden en het plegen van een daad die voor vertraging tijdens de show zorgt en de performer onderbreekt tijdens zijn act.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Will Smith is de oorzaak van aanval op Dave Chappelle'

Als Isaiah op alle vier de punten wordt veroordeeld kan hij in totaal achttien maanden celstraf krijgen, maar Amerikaanse media vermoeden dat hij veel korter dan dat zal vastzitten of zelfs een gevangenisstraf zal ontlopen. Dave liet afgelopen weekend weten teleurgesteld te zijn dat Isaiah niet van ernstigere strafbare feiten wordt beschuldigd. Isaiah, die heeft verklaard onschuldig te zijn, moet op 20 mei opnieuw voorkomen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Aanvaller Dave Chappelle aangeklaagd voor mishandeling

Een aantal weken geleden was het de klap van Will Smith die de krantenkoppen wist te halen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!