Paris Hilton Beeld © ANP

Witte Huis praat met Paris Hilton over kostschoolwet na misbruik

12 mei 2022 04:16

Paris Hilton (41) heeft woensdag in het Witte Huis met verschillende medewerkers gesproken over strengere wetgeving voor internaten. Eerder op de dag maakte de hotelerfgename bekend dat ze als tiener niet alleen mentaal en fysiek, maar ook seksueel misbruikt is op een kostschool in Utah.

"Ze waarschuwden ons op te houden met dingen te verzinnen"

In een ingezonden stuk in USA Today vertelt Paris Hilton, die op haar zestiende naar het internaat werd gestuurd en daar bijna twee jaar verbleef, dat meisjes op deze Provo Canyon School soms midden in de nacht uit hun bed werden gehaald voor intieme onderzoeken. "Als we daar vragen over stelden of er tegen protesteerden, zeiden ze dat we het hadden gedroomd. Ze waarschuwden ons op te houden met dingen te verzinnen. Maar als ik nu als volwassen vrouw terugkijk op wat er is gebeurd, dan kan ik zien wat die onderzoeken waren: seksueel misbruik van kinderen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Paris Hilton over Kim Kardashian en Pete Davidson: 'Heel schattig samen'

Paris bracht in 2020 documentaire This is Paris uit, waarin ze voor het eerst vertelde over haar ervaringen op de kostschool voor moeilijk opvoedbare kinderen. Ze zegt daar mensonterend te zijn behandeld; ze zou er zijn geslagen, opgesloten en werd er gedwongen medicijnen te slikken waardoor ze zich verdoofd voelde. Sinds de docu hebben meer oud-leerlingen zich gemeld met soortgelijke ervaringen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!