Dan Karaty Beeld © ANP

Dan Karaty is één jaar nuchter: 'Het is het waard geweest'

12 mei 2022 16:22

Het is een mooie dag voor Dan Karaty (45): de Amerikaan is vandaag precies een jaar sober. Dat heuglijke nieuws deelt hij trots met zijn volgers op Instagram. '365 dagen verder', schrijft hij onder de post.

"Klinkt eenvoudig, maar er was zoveel liefde voor nodig en zoveel steun en begeleiding van veel mensen"

Afgelopen december onthulde Dan aan &C Magazine dat hij al 25 jaar kampt met een alcoholverslaving. Ook vertelde de danser dat hij net uit een afkickkliniek komt en daarmee begonnen is aan zijn grootste uitdaging: sober blijven. Hoewel hij inmiddels gewend was om zijn verslaving geheim te houden, was het toch de hoogste tijd om kleur te bekennen. ''Ik heb jarenlang een masker op gehad. Nu wil ik er open en eerlijk over zijn. In stilte lijden was vermoeiend en nu ik terugkijk onnodig", vertelde hij aan het magazine. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dan Karaty onthult: 'Ik was 25 jaar alcoholist'

Het afgelopen jaar was niet makkelijk voor Dan, ook al klinkt niet drinken 'eenvoudig', schrijft hij. 'Maar er was zoveel liefde voor nodig en zoveel steun en begeleiding van veel mensen. Het werk zal nooit af zijn, maar de resultaten zijn het allemaal waard.'

Hij bedankt alle mensen onder de foto die hem tijdens dit proces hebben gesteund en geïnspireerd. Zijn volgers feliciteren hem volop en bedanken Dan voor zijn openheid. 'Wauw! Zo inspirerend. Heel erg bedankt voor het delen van je reis en dat je ons hierin wilde meenemen. Ik hoop dat je weet hoe belangrijk dat is en hoeveel verschil het maakt', schrijft iemand. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dan Karaty: 'Verplicht aan gezin om drankprobleem te delen'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!