Emile Ratelband Beeld © ANP

Emile Ratelband veroordeeld voor belasteren ex-vrouw Moon

12 mei 2022 16:46

Emile Ratelband (73) is veroordeeld voor het belasteren van zijn ex-vrouw Moon, bevestigt het gerechtshof Arnhem tegenover het ANP. De politierechter in Utrecht noemde het afgelopen oktober bewezen dat Ratelband de goede naam van Moon heeft aangetast door te zeggen dat zij hun zoon in een gesloten instelling wilde laten opnemen. Toen werd hem een boete van 1000 euro opgelegd, maar de positiviteitsgoeroe liet weten in hoger beroep te gaan.

Het gerechtshof heeft vrijdag uitspraak gedaan in de zaak tegen Emile. Van de 1000 euro boete is 500 euro 'voorwaardelijk', legt een woordvoerster van het gerechtshof uit. Dat betekent dat 500 euro niet betaald hoeft te worden, 'tenzij hij zich binnen deze twee jaar weer schuldig maakt aan een strafbaar feit bijvoorbeeld.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Emile Ratelband wordt voor de negende keer vader'

Moon spande de smaadzaak aan vanwege een uitspraak die Emile in december 2019 deed in het tijdschrift Story. 'Moon diende een verzoek in om Emilio te laten opnemen in een gesloten instelling', vertelde hij in het artikel dat ging over de voogdijstrijd waarin de exen op dat moment verwikkeld waren. Nadat het artikel Moon onder ogen kwam, deed ze aangifte van smaad. Tijdens de zitting in Utrecht werd duidelijk dat Moon vond dat het door deze uitspraak lijkt alsof ze haar zoon wilde laten opsluiten. Bovendien zouden mensen erdoor kunnen denken dat Emilio iets mankeert, wat niet zo is.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Celstraf geëist voor beschieten pand Emile Ratelband

Tijdens de zitting gaf Emile toe de uitspraak in Story inderdaad zo gedaan te hebben. En ook dat zijn ex dat zo gezegd had. De officier van justitie gaf aan dat het niet uitmaakt of de uitspraak waar is of niet, maar dat het erom gaat of er sprake is van aantasting van iemands goede naam. Dat achtte de rechter uiteindelijk bewezen en dus kreeg Emile een boete van 1000 euro.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!