Ayleen in The Tinder Swindler Beeld © Netflix

Nederlandse Tinder Swindler-Ayleen deelt nieuwe details over Simon

12 mei 2022 22:30

De Israëlische nepmiljardair Simon Leviev (31), die eigenlijk Shimon Yehuda Hayut heet, wist de wereld op zijn kop te zetten met zijn sluwe werkwijze. In de Netflix-documentaire 'The Tinder Swindler' kwam zijn ware aard naar boven. Simon heeft wereldwijd namelijk meerdere vrouwen opgelicht voor miljoenen. Eén van hen was de Nederlandse Ayleen Charlotte (30) en in de Amerikaanse 'Red Table Talk' onthult ze nieuwe details over haar voormalige relatie met Simon.

"Je hebt zoveel emoties omdat je de liefde van je leven bent kwijtgeraakt"

Inmiddels is de documentaire zo'n drie maanden oud, maar steeds meer bizarre verhalen over de meesteroplichter komen naar buiten. Zo vertelt Ayleen aan de presentatrice van Red Table Talk,  Jada Pinkett Smith, dat hij over meerdere dingen loog dan alleen zijn identiteit en status. Zo stuurde hij haar ooit een foto waarop hij bebloed te zien was en vertelde Ayleen dat zijn vijanden hem hadden aangevallen en achter hem aan zitten. Op die manier palmden hij de vrouwen in om hem geld te lenen. Achteraf bleek de vork toch anders in de steel te zitten wat betreft de foto. "Hij kreeg ruzie in een club en iemand sloeg een fles stuk op zijn hoofd en dat was het. Het was gewoon een normaal cafégevecht", vertelt ze. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Fan van Tinder Swindler? Dan ga je déze series ook leuk vinden

Ook vertelt Ayleen dat ze er anderhalf jaar over heeft gedaan om alles wat Simon haar heeft aangedaan een plekje te geven. "Je hebt zoveel emoties omdat je de 'liefde van je leven' bent kwijtgeraakt, je bent al je geld kwijt, je hebt grote problemen met banken, met leningen."

Toen ze erachter kwam dat Simon loog over wie hij was - nadat ze een artikel over hem heeft gevonden op het internet - besloot ze hem terug te pakken. Ze verkocht al zijn merkkleding online om de duizenden dollars die ze hem had gegeven terug te verdienen. Ayleen was voor 140.000 dollar opgelicht door Simon.

 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bodyguard Tinder Swindler wil schadevergoeding van Netflix

Clarice over werkwijze Tinder Swindler: 'Hij pakt ze heel rustig in'

06:00

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!