Beeld © ANP

S10 moet vandaag De Diepte zingen voor vakjury

13 mei 2022 03:30

S10 (21) komt vrijdag na twee dagen van rust weer in actie op het Eurovisiesongfestival. De zangeres moet vroeg uit de veren voor een reeks repetities en 's avonds staat de belangrijke juryshow op het programma.

In PalaOlimpico wordt in de ochtend de vlaggenceremonie doorgenomen, die traditiegetrouw deel uitmaakt van het begin van de finale. Vrijdagmiddag volgt de eerste zogeheten dress-rehearsal en moet S10 weer het podium op om haar lied 'De Diepte' uit te voeren.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

S10 onder het snot tijdens interview: 'Ik ga dit nooit vergeten'

Tijdens de tweede doorloop in de avond kijken alle vakjury's in Europa mee. Zij geven dan alvast hun punten voor de finale. Het lot van S10 is dan al voor de helft bepaald.

Nederland staat zaterdag voor de achtste keer in negen jaar tijd in de finale. De succesreeks werd in 2013 ingezet toen Anouk naar het songfestival ging. Daarna ging het alleen in 2015 nog mis toen Trijntje Oosterhuis in de voorrondes strandde. Voor Anouk was ons land een recordaantal van acht jaar op rij niet van de partij in de finale.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

S10 scoort hogere plek bij bookmakers songfestival

Rob Goossens heeft er in ieder geval vertrouwen in dat S10 het vanavond goed gaat doen. Hij is van mening dat iedereen vals zong tijdens de halve finale, behalve S10. 

Rob ontevreden over songfestival-acts: 'Iedereen zingt dit jaar vals behalve S10'

08:51

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!