Beeld © ANP

Vrouw en kinderen Jan Rot 'leven in bubbel' na zijn overlijden

13 mei 2022 07:44

Daan Rot-de Launay, de weduwe van Jan Rot, vertelt in een gesprek met het AD dat ze het leven 'zo klein mogelijk' probeert te houden na het overlijden van Jan. Daan laat weten veel troost te halen uit het schrijven van haar column, die ze overnam van Jan en die zaterdag voor het eerst in Mezza verschijnt.

"Naast het enorme verdriet moet er ook veel geregeld worden"

Het idee dat Daan de column zou overnemen na zijn dood, kwam van Jan Rot zelf. "Ik lachte dat in eerste instantie weg, maar hij bleef er op terugkomen", zegt Daan. "Hij mailde Mezza met zijn plan en ik dacht: als zij het zien zitten, spring ik in het diepe." Ze laat weten het wel spannend te vinden. "Ik ben natuurlijk Jan niet en de lezers kennen mij alleen uit zijn columns."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

AD publiceert laatste twee columns Jan Rot: 'Het was een rijk leven, vaarwel!'

De familie van Jan probeert iedere dag iets fijns te doen na het overlijden van de zanger, componist en schrijver vorige maand. Volgens Daan leven zij en de vier kinderen nog in 'een bubbel'. "Ik hou het klein, we leven dag per dag. Naast het enorme verdriet moet er ook veel geregeld worden, dat geeft wat afleiding en ritme. We proberen iedere dag iets fijns te doen; samen koken, wandelen, songfestival kijken, voorlezen of een spelletje. We kijken ook veel foto's en filmpjes van en met Jan. Dat geeft een beetje troost."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jan Rot in laatste column: 'Wil niet rekken tot het bittere einde'

Ook het schrijven geeft troost, vertelt de publiciste en fotografe. "Het helpt ook tegen het vluchten van de werkelijkheid, voorkomt dat ik alleen opruim en kamers schilder om maar niet te hoven nadenken of diep te voelen. Ik kan het verdriet niet onder het tapijt schuiven. Ik moet ook steeds huilen als ik aan de column werk of voorlees aan Elvis, maar dat geeft niet."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Henny Vrienten en Jan Rot geëerd tijdens Musical Awards

De eerste column van Daan zou eigenlijk al eerder verschijnen, maar het AD kreeg na het overlijden van Jan Rot onverwacht nog twee laatste columns van de zanger, die vorige week werden gepubliceerd.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!