Harry Mens Beeld © ANP

Harry Mens reageert op Voice-rel: 'Meiden hadden kunnen weglopen'

13 mei 2022 21:05

De situatie rondom seksueel grensoverschrijdend gedrag bij 'The Voice of Holland' is volgens Harry Mens (75) 'ouwe koek'. Dat zei de Business Class-presentator vrijdagmiddag in het BNR-radioprogramma 'The Friday Move' van Wilfred Genee (54). "Mijn dochters hebben haar op de tanden, die laten zich dit niet overkomen", zei Harry, toen Wilfred hem vroeg of hij ook zo 'makkelijk' over het onderwerp zou praten als het om zijn eigen vijf dochters zou gaan.

"Als Ali B dan heel charmant met zo'n meisje omgaat en ze gaat met zo'n man naar bed, dan had ze al drie keer weg kunnen lopen en dat doet ze ook niet"

Advocaat Sébas Diekstra, die vrijdag sidekick van Wilfred was en vijf vrouwen bijstaat die melding deden van seksueel grensoverschrijdend gedrag bij het programma, greep in. "Harry, dat laten overkomen.. Het lastige is: niet iedereen reageert op dezelfde manier." Daar was Harry het niet mee eens. "Als je nuchter bent, dan gebeurt er helemaal niks. Ze gaan zuipen, ze gaan coke gebruiken dan krijg je dat soort theater", aldus Herry. Sébas vond dat de televisiemaker het liet klinken alsof de vrouwen erom hebben gevraagd. "Mijn dochters hebben er geen last van", reageerde Harry daarop.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

OM start strafrechtelijk onderzoek naar aangiften The Voice

Ook The Friday Move-presentator Wilfred greep in. "Nu ga je bijna stellen dat die vrouwen schuldig zijn aan het feit dat het gebeurd is", zei de presentator tegen zijn tafelgast. "Dat hoor je me niet zeggen", aldus Harry. "Maar ze zijn bezig met hun carrière en aan de ene kant willen ze beroemd worden. Als Ali B dan heel charmant met zo'n meisje omgaat en ze gaat met zo'n man naar bed, dan had ze al drie keer weg kunnen lopen en dat doet ze ook niet. En dan belt 'ie nog netjes een taxi. Ze had ook naar het politiebureau kunnen rijden."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zesde aangifte van oud-kandidate in The Voice-zaak

Sébas legde uit dat zijn cliënten, die melding hebben gedaan van seksueel grensoverschrijdend gedrag bij het programma, er veel moeite mee hebben dat het nieuws rondom The Voice weer oude herinneringen terugbrengt. "Ze hadden ook hun spullen kunnen pakken en niet meer mee kunnen doen", besloot Harry.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!