Gezin Jan Rot Beeld © ANP

Vrouw Jan Rot schrijft eerste column na zijn overlijden

14 mei 2022 09:17

Het 'AD' heeft zaterdag de eerste column gepubliceerd van Daan Rot-de Launay (46), de weduwe van de onlangs op 64-jarige leeftijd overleden tekstschrijver en componist Jan Rot. In het stuk, dat te vinden is in weekendbijlage 'Mezza', laat Daan luchtigheid toe en schrijft ze over zowel de laatste dagen van Jan als over hoe het nu met het gezin gaat.

"De avond na zijn sterven zing ik samen met de kinderen uit volle borst met hem mee"

In de column vertelt Daan, die schrijfster en fotografe is, dat Jan tot aan het einde zijn werkethos behield. Zo deed hij in zijn laatste week nog zelf de eindcorrectie over zijn tekstboek en appte hij zijn gezin op de ochtend van zijn sterven nog 'bestanden, instructies, lijstjes en ideeën'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Vrouw en kinderen Jan Rot 'leven in bubbel' na zijn overlijden

De weduwe deelt ook dat ze in eerste instantie bang was dat ze zou schrikken als ze muziek van haar overleden man op de radio zou horen, maar dat juist het tegenovergestelde het geval is. "De avond na zijn sterven zing ik samen met de kinderen uit volle borst met hem mee. 21 jaar, 9 maanden en 9 dagen na onze eerste ontmoeting", schrijft Daan.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

AD publiceert laatste twee columns Jan Rot: 'Het was een rijk leven, vaarwel!'

De eerste column van Daan zou eigenlijk al eerder verschijnen, maar het 'AD' kreeg na het overlijden van Jan onverwacht nog twee laatste columns van de zanger, die vorige week zaterdag werden gepubliceerd.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!