Songfestival Beeld © ANP

'Spanje wil Eurovisiesongfestival organiseren bij winst Oekraïne'

14 mei 2022 11:08

De Spaanse krant 'El Confidencial' meldt zaterdag op basis van bronnen dat de Spaanse omroep RTVE heeft aangeboden om bij winst van Oekraïne het Eurovisiesongfestival 2023 te organiseren. Dit omdat het winnende land dit vanwege de oorlog dan mogelijk niet zelf kan doen.

Volgens El Confidencial wil RTVE het plan in ieder geval gaan bespreken met de European Broadcasting Union (EBU), de overkoepelende organisatie van het liedjesfestijn. RTVE heeft dit nieuws zelf niet bevestigd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

De grootste kanshebbers van het Eurovisiesongfestival 2022

De kans dat Oekraïne er zaterdagavond in Turijn met de winst vandoor gaat, is aanzienlijk. Inzending Kalush Orchestra staat bij de bookmakers al weken bovenaan als grootste kanshebber. De vraag waar het songfestival in dat geval plaats moet vinden in 2013, wordt de laatste dagen vaker gesteld.

De Zweedse stad Stockholm zou inmiddels ook aangegeven hebben de taak wel op zich te willen nemen, al heeft de Zweedse omroep SVT daar nog niet op willen reageren. Ook IJslandse media hebben gemeld dat de RÚV de taak wel ziet zitten, al is ook hier een officiële reactie vooralsnog uitgebleven.

AVROTROS heeft laten weten zich pas na eventuele winst van Oekraïne uit te willen laten over de organisatie van volgend jaar.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zó laat is S10 aan de beurt tijdens de finale van het songfestival

Mocht Spanje het festival mogen organiseren, dan zou dat voor het eerst sinds 1969 zijn. De Spaanse inzending Chanel, die meedoet met het liedje 'SloMo', maakt volgens de wedkantoren momenteel vijf procent kans op de overwinning.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!