Katja Schuurman Beeld © Instagram @katjaschuurman

Katja Schuurman ziet verhuizing na scheiding niet zitten: 'Is het überhaupt een optie?'

16 mei 2022 18:00

Katja Schuurman (47) is verknocht aan haar woning in het dorp Uitdam. Ze is verliefd geworden op haar plekje aan het water en de weilanden en ze moet er niet aan denken om te verhuizen. Ook niet na haar scheiding van Freek van Noortwijk (32), vertelt ze in 'LINDA.'

"'Blijf je daar wonen?' vroeg men mij na mijn scheidingen"

Dat ze vanaf haar veranda de zon ziet ondergaan, voelt 'elke keer weer als een cadeau', vertelt de actrice. Als ze er in haar nakie wil rondlopen, heeft ze alleen koeien en schapen als publiek. Samen met haar twee dochters woont Katja er heerlijk. En ook met Freek had ze er plezier: ze skinnydipten vaak samen in het Markermeer. "'Blijf je daar wonen?' vroeg men mij na mijn scheidingen. Is het überhaupt een optie dat ik daar níét blijf?, dacht ik. Ik ben verliefd op mijn plek en dankbaar dat ik in mijn eentje de hypotheek kan betalen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Katja Schuurman heeft vrede met breuk: 'Beter dat Freek en ik niet samen zijn'

Dat Thijs Römer, de vader van haar dochter Sammie, een dorp verderop woont, komt alleen maar goed uit. Een terugkeer naar de stad is uitgesloten. "Ik zie mijzelf niet meer in de stad wonen. Ik ben van mezelf druk en gevoelig voor energieën van buitenaf. In de stad bleef ik die drukte in mijn lijf voelen. In het dorp is het nooit druk", aldus Katja.

Ondanks de breuk staan Katja en Freek - mede omwille van hun dochter Coco - nog altijd op goede voet met elkaar. Ze hebben allebei de liefde weer gevonden. De kok kan niet blijer zijn voor zijn ex-vrouw, zo vertelt hij voor de camera's van RTL Boulevard.

Freek gunt Katja liefdesgeluk: 'Hij is een catch'

02:21
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Katja Schuurman twijfelde over rol in nieuwe Costa-film

De nieuwste LINDA. ligt vanaf woensdag in de winkel.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!