Soy Kroon Beeld © ANP

Soy Kroon speelt solovoorstelling naar boek Merlijn Kamerling

16 mei 2022 07:00

Acteur Soy Kroon (26) gaat volgend jaar de solovoorstelling Nu ik je zie spelen, gebaseerd op het boek van Merlijn Kamerling (23) over zijn vader Antonie. Dat maakte productiehuis Solo Stories maandag bekend. De voorstelling is van januari tot en met juni 2023 in de Nederlandse theaters te zien.

"Merlijns boek heeft mij ontroerd"

Het wordt de eerste solovoorstelling voor Soy. De acteur was eerder onder meer te zien in Goede Tijden, Slechte Tijden, de musical Mamma Mia!, het tv-spektakel The Passion en de film Costa!!.

"Een tijd geleden hebben we elkaar ontmoet en Merlijns boek heeft mij ontroerd", vertelt Soy. "Het is een coming of age-verhaal over de zoektocht naar je vader maar eigenlijk de zoektocht naar jezelf. Ik hoop dat met veel liefde neer te zetten. Van dierbare mensen om me heen weet ik hoe het is als een ouder een eind maakt aan zijn of haar leven."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Merlijn Kamerling: 'Ik huil nog elke dag om mijn vader'

Acteur en muzikant Antonie Kamerling koos in 2010 zelf voor de dood. In het boek Nu ik je zie, dat in september 2020 verscheen, ging Merlijn Kamerling tien jaar na de dood van Antonie op zoek naar een completer beeld van zijn vader.

De theaterbewerking wordt ontwikkeld door het team dat eerder verantwoordelijk was voor onder meer Ma, naar het boek van Hugo Borst en gespeeld door Eric Corton. De regie is in handen van Benno Hoogveld, het script wordt geschreven door Marc Veerkamp.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Isa Hoes maakt zich zorgen om mentale gezondheid zoon Merlijn