Beeld © ANP

Sébas Diekstra over terugkeer VI: 'Goed dat gesprek wordt gevoerd'

16 mei 2022 23:39

Sébas Diekstra (41) vindt het goed 'dat het gesprek over seksueel grensoverschrijdend gedrag eindelijk bij het programma voort is gezet', zegt de advocaat maandag tegen het 'ANP' over de uitzending van 'Vandaag Inside'. Tijdens de eerste aflevering sinds de terugkeer van het televisieprogramma op televisie werd uitvoerig ingegaan op het kaarsenincident en de onrust die daarna volgde.

"Het lijkt er op dat het besef er is dat de gesprekken over seksueel wangedrag slachtoffers hard kunnen hebben geraakt"

In de omstreden uitzending van het programma vertelde Johan Derksen dat hij een halve eeuw eerder een beschonken en bewusteloze vrouw had gepenetreerd met een kaars. Later zwakte hij zijn verhaal en zei hij dat er geen penetratie was geweest. Johan, Wilfred Genee en René van der Gijp besloten na een aantal dagen van grote ophef te stoppen met het programma.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Protest voor studio Vandaag Inside: 'Geen bühne voor seksisme'

In de uitzending maandag zegt Johan dat hij geen 'sorry' gaat zeggen tegen onder anderen mensen in talkshows die vinden dat hij zijn excuses moet aanbieden, maar dat het niet zijn bedoeling is geweest om 'mensen die echt getroffen zijn door seksueel geweld' te pijnigen. Sébas: "Het lijkt er op dat het besef er is dat de gesprekken over seksueel wangedrag slachtoffers hard kunnen hebben geraakt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Wilfred Genee over terugkeren Vandaag Inside: 'Heel benieuwd'

De advocaat, die vermeende slachtoffers van grensoverschrijdend gedrag bij The Voice of Holland bijstaat, sprak eerder de hoop uit dat in het programma een 'goed gesprek' wordt gevoerd over seksueel wangedrag. "Wat er nu gebeurd is, was niet alleen onbevredigend voor velen, maar draagt vooral niet bij aan de bewustwording en een verandering die wij allemaal moeten willen. Daarvoor moeten we aansturen op een situatie waarin we ons richten op bezinning. Dit om de cultuur die leidt tot grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld ooit echt te kunnen doorbreken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

TOTO zwijgt over terugkeer als sponsor van Vandaag Inside

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!