Amber Heard Beeld © ANP

Waarom Johnny weigerde Amber aan te kijken tijdens getuigenis

17 mei 2022 14:26

Mensen die de rechtszaak tussen Johnny Depp (58) en Amber Heard (36) op de voet volgen, is het vast wel opgevallen dat Johnny nog geen enkele keer naar Amber heeft gekeken. Ook tijdens haar getuigenis gister bleef de blik van Johnny naar beneden gericht en volgens zijn advocaat had hij daar een goede reden voor.

"Je weet precies waarom Mr. Depp je niet aankijkt, toch?"

Camille Vasquez mocht Amber Heard een aantal uur ondervragen en behandelde haar niet met fluwelen handschoentjes. "Mr. Depp heeft je de hele rechtszaak nog geen een keer aangekeken, toch?" vroeg ze Amber. "Nee, niet dat het mij is opgevallen", antwoordde ze. "Maar jij hebt wel meerdere keren naar hem gekeken, toch?" ging de advocate verder. "Ja, dat heb ik inderdaad gedaan", bevestigde Amber.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Amber Heard 'dagelijks lastiggevallen' door fans Johnny Depp

Dat Johnny haar weigert aan te kijken, blijkt een speciale reden te hebben. "Je weet precies waarom Mr. Depp je niet aankijkt, toch?" Waarop Amber bevestigend antwoordt: "Ja, dat weet ik." De advocate gaat verder: "Hij heeft je beloofd dat je nooit meer zijn ogen zou zien, is dat waar?" Amber reageert daarop ontwijkend: "Ik kan me niet herinneren of hij dat heeft gezegd."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Interview Twan Huys getoond tijdens rechtszaak Johnny en Amber

Camille blijkt echter een audiofragment achter de hand te hebben van de laatste keer dat Amber en Johnny elkaar zagen en waarin Amber hem smeekt om haar nog een afscheidsknuffel te geven. In het fragment is inderdaad te horen dat Johnny haar vertelt dat ze nooit meer zijn ogen zal zien. "En hij heeft zijn belofte gehouden, toch?" vraagt de advocate aan Amber. "Zover ik weet kan hij inderdaad niet naar mij kijken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Advocaten Johnny noemen verklaring Amber 'een toneelstuk'

Een woordvoerder van Amber liet eerder nog weten dat Johnny de moed niet heeft om Amber aan te kijken en daarom al de hele rechtszaak zit te tekenen. Waarschijnlijk is dit ook de reden dat de advocate van Johnny dit wilde rechtzetten.

Amber komt er tot nu toe niet goed vanaf in de rechtszaak. Er zijn maar weinig mensen die haar verhalen geloven. Ook Eric de Munck zet zo zijn vraagtekens bij haar verklaringen. 

Eric de Munck noemt act Amber Heard 'ongeloofwaardig' en 'over the top'

04:55
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Amber Heard: 'Johnny Depp agressief om film met James Franco'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!