Pauline Wingelaar Beeld © ANP

Pauline Wingelaar had veel steun aan man: 'Had hem onderschat'

17 mei 2022 16:35

Pauline Wingelaar (35) heeft een zware periode achter de rug. Na tweeënhalf jaar proberen was ze met behulp van ivf in verwachting van haar dochter Belle. Tot haar grote verdriet kwam haar dochtertje - na een zwangerschap van ongeveer 22 weken - te overlijden door vroeggeboorte. In 'Kek Mama' vertelt de Gooische moeder dat ze veel steun heeft gehad aan haar man Harmen.

"Harmen vocht als een leeuw voor mij en ons gezin"

Op 30 september 2021 beviel Pauline veel te vroeg van haar dochtertje en kwam haar wereld op z'n kop te staan. Samen met haar man Harmen was ze al moeder van twee jongens. In de periode waarin ze in het ziekenhuis lag, wist hij haar te verbazen toen bleek dat hij thuis 'alles in goede banen wist te leiden'. "Dat de kinderen elke dag aangekleed, gevoed en met volle lunchbakjes naar school vertrokken. Wauw, ik had hem duidelijk onder­schat." Hij zorgde niet alleen goed voor de kinderen thuis, ook Pauline werd door hem in de watten gelegd. "Hij bracht me tussen de bedrijven door ook nog groente­sapjes. Harmen vocht als een leeuw voor mij en ons gezin, ik ben waanzinnig trots op die man.”⁠

Miniatuurvoorbeeld

Kijk ook:

Pauline Wingelaar openhartig over traject voor derde kindje

Pauline blikt ook terug op het verdriet dat ze voelde in de periode waarin ze haar dochtertje verloor. "Ik ging van een roze wolk naar een grijze wolk, dat was keihard." Ondanks haar verlies telt ze 'elke dag' haar zegeningen. Ze vertelt hierover: "Natuurlijk is het vreselijk wat ik heb meegemaakt, maar ik heb Belle nooit echt leren kennen, ik kende haar karakter niet en ik bén al moeder, wat dat betreft mag ik in mijn handjes knijpen.”

De editie van Kek Mama waarin Pauline haar verhaal doet, ligt nu in de winkels.

Miniatuurvoorbeeld

Kijk ook:

Pauline over het verlies van Belle en hoe ze haar herdenkt

Voor Pauline was afgelopen Moederdag extra emotioneel, omdat ze werd geconfronteerd met het verlies van Belle.

Emotionele Moederdag voor Pauline: 'Dag met een lach en een traan'

01:39

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!