Roos Reedijk Beeld © ANP

Roos Reedijk pareert kritiek op stem: 'Juist leuk dat ik herkenbaar ben'

17 mei 2022 16:50

Wekelijks kijken meer dan een miljoen mensen naar haar in 'Kopen zonder Kijken'. Inmiddels is interieurstylist Roos Reedijk (46) niet meer uit het programma weg te denken. Ze staat niet alleen bekend om haar kleurrijke interieurs, maar ook om haar herkenbare stem.

"Ik praat inderdaad nogal snel, hard en enthousiast"

De stem van Roos is iets waar de kijkers thuis vaak grappen over maken. "Ik heb nog nooit eerder in de publiciteit gestaan en toen ik mezelf voor het eerst terughoorde op tv, was dat ook wel even een momentje: o ja, ik praat inderdaad nogal snel, hard en enthousiast", vertelt Roos in gesprek met Veronica Superguide. "Maar op Twitter werd zó veel lelijks over mijn stem gezegd dat andere mensen het zelfs voor me gingen opnemen: ‘Stop met dat meisje belagen, want je mag iemand niet pesten met z’n handicap.' Toen dacht ik: een hándicap, dat is het helemaal niet!"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Roos Reedijk uit Kopen zonder Kijken is gezelligheidsdier: 'Sla echt door'

Toch kan de stylist niet over de opmerkingen inzitten. "Mijn stem is mijn handelsmerk geworden. Het is juist leuk dat ik daardoor herkenbaar ben." Het levert haar zelfs een persiflage op in De TV Kantine. Ook Monica Geuze deed haar na. "Ik vind dat alleen maar grappig en ook wel een eer. Mensen die er negatief over doen, zijn ook vaak de miesmuizers of types die overal iets van vinden. Dan denk ik: ga je met iets belangrijkers bezighouden."

Omdat Roos naar eigen zeggen nooit de ambitie had om haar gezicht op televisie te laten zien en bekend te worden, kan ze de kritiek makkelijk naast zich neerleggen. "Ik weet waar ik voor sta in het leven, ik ken mezelf en ik doe gewoon mijn vak, dus ik ben niet zo snel omver te blazen. Het merendeel van de reacties was ook alleen maar positief, hè? Dat is hartstikke leuk."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bob Sikkes: 'Vind het leuk om KZK-deelnemers te confronteren'

Het nieuwe seizoen van Kopen zonder Kijken is het moeilijkste seizoen tot nu toe om te maken, aldus Martijn Krabbé en Bob Sikkes. Ook Roos liep tijdens de opnames tegen de nodige problemen aan:

Styliste Roos: 'Wensenlijstje KzK-stellen steeds langer'

06:46

Kopen zonder Kijken is iedere maandag om 20.30 uur te zien bij RTL 4. Het hele interview met Roos Reedijk lees je in de nieuwste editie van Veronica Superguide.