Beeld © ANP

Dries Roelvink onthult hoeveel hij met optreden verdient

22 mei 2022 14:03

Hoeveel sterren verdienen met een (televisie)optreden is iets waar niet over wordt gesproken. De enige BN'er die een kijkje in zijn huishoudboekje wil geven, is Dries Roelvink (63), aldus Rob Goossens (31) in 'Veronica Superguide'.

"Stel dat ik door een programma een maand niet kan optreden, dan mis ik 25 klussen"

Een vergoeding van 2500 euro voor drie dagdelen werk voor BN'ers in het Ziekenhuis. 250 euro per aflevering van De Slimste Mens en een rekening van 750 euro per aflevering van Ranking The Stars: er zijn wel wat bedragen bekend over de gages die BN'ers ontvangen voor een televisieoptreden. Over precieze bedragen wordt niet gesproken, want dat is niet chic. 

Maar Dries Roelvink wil wél uitleggen hoe hij 'rekent'. "Stel dat ik door een programma een maand niet kan optreden, dan mis ik 25 klussen waar ik anders 2700 euro voor zou krijgen", legt de zanger uit. Dat komt neer op een bedrag van 67.500 euro per maand.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dries Roelvink 'doodsbang' voor de dood: 'Angst wordt alsmaar groter'

Dries vervolgt: "Dave doet minder optredens, maar vraagt wat meer per optreden, omdat hij er nog een drummer en een saxofonist bij heeft. Dus als wij samen aan een programma meedoen en daardoor een ton aan omzet mislopen… Dan moeten we daar natuurlijk wel iets van terugzien in de vergoeding."

Het betekent overigens niet dat er altijd keihard pegels tegenover moeten staan. Dries vindt het niet erg om water bij de wijn te doen als hij ergens enthousiast over is. "Ik hou van koken, dus voor een rolletje in een kookprogramma zou ik veel minder vragen. En als ze mij vragen voor De Beste Zangers, dan zou ik dat bij wijze van spreken voor niks doen. Omdat ik het leuk vind om te doen, natuurlijk, maar ook omdat er zomaar een hitje kan ontstaan. Dat is ook wat waard."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dave Roelvink 'in de nesten' na mislukte knipbeurt: 'Zie er niet uit'

Is Dries niet aan het zingen of sporten, dan is hij wel aan het draaien voor RTL Boulevard. Zo deelde hij op Koningsdag nog 'Boulevlaaien' uit in Amsterdam. 

Dries Roelvink deelt 'Boulevlaaien' uit in Amsterdam

02:06

Het hele gesprek met Dries Roelvink lees je in de nieuwste Veronica Superguide.