Diana Ross Beeld © ANP

'Diana Ross treedt op tijdens jubileumviering voor de Queen'

18 mei 2022 08:47

De Amerikaanse zangeres Diana Ross (78) treedt op bij het grote jubileumconcert voor het 70-jarig jubileum van koningin Elizabeth (96), melden verschillende Britse media. Dat liveconcert vindt op 4 juni plaats bij Buckingham Palace.

Het zou de eerste keer sinds 2007 zijn dat de zangeres optreedt in het Verenigd Koninkrijk. Eerder werd bekendgemaakt dat de Britse singer-songwriter George Ezra deze zomer bij het concert te zien is. Naar verluidt treden ook Queen, Duran Duran en Andrea Bocelli op. De BBC moet de gehele line-up echter nog vrijgeven.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Diana Ross headliner op North Sea Jazz Festival

Het concert is live te volgen bij de BBC, dat begint deze maand de eerste beelden van het decor van de BBC's Platinum Jubilee Party heeft getoond. Vlak voor het hek van Buckingham Palace zal een breed podium komen te staan. Vanaf het midden van het podium wordt vervolgens richting het monument voor koningin Victoria, dat recht voor het paleis staat, een catwalk geplaatst. Rondom dat monument wordt ook een podium neergezet.

Bij de eerdere jubilea van Elizabeth in 2002 en 2012 werden ook al grote concerten met wereldsterren georganiseerd. Zo beklommen onder anderen Elton John, Paul McCartney en Ed Sheeran in 2012 het podium.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!