Dusty Beeld © Instagram @dustytaconis

Dusty na levensgevaarlijk scooterongeluk: 'Ik ben al een jaar nuchter'

22 mei 2022 14:41

Vorig jaar september wist Dusty de nieuwskoppen te halen met zijn afschuwelijke scooterongeluk. De 24-jarige realityster, bekend van zijn deelname aan 'Ex On The Beach: Double Dutch', kwam na zijn ongeluk in een coma terecht. Aan RTL Boulevard geeft hij nu een gezondheidsupdate en blikt hij terug op die donkere periode.

"De dood stond voor de deur"

Tijdens het rijden op zijn scooter viel de realityster flauw en vanwege een harde klap op zijn hoofd kwam hij in een coma terecht. "Er liep bloed uit mijn oog, mijn mond en mijn oor." Vanwege de bloedingen moest hij onder het mes en kreeg hij een zware hersenoperatie. Al snel bleek dat Dusty in levensgevaar was. "In mijn halsslagader zat een gat, dus ik was bijna dood geweest."

Na zo'n twee maanden kwam hij weer bij bewustzijn, waarmee hij zijn artsen wist te verbazen. "Ze vonden het echt bizar dat ik na zo'n heftig ongeluk zo snel herstelde." Dusty legt uit dat hij 'helemaal niks' heeft meegekregen van het ongeluk. "Ik heb gelukkig geen pijn gevoeld." 

Het scooterongeluk gebeurde in Zandvoort en volgens geruchten zat Dusty dronken achter het stuur. Hij legt uit dat hier niets van waar is. Na het incident nam hij echter toch een drastisch besluit. "Ik heb nooit meer gedronken, omdat dat dat gevolgen kan hebben voor mijn hersenen. Dus ik ben nu een jaar nuchter." Hoewel hij bekendstaat als een feestbeest en hij wel van een drankje hield, heeft Dusty vrede met zijn nieuwe lifestyle. "Het was een kwestie van wennen. Drank is sowieso heel slecht voor je." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dusty en ex-vriendin vliegen elkaar in de haren in Eating With My Ex

De foto's en video's die zijn familie van hem maakten tijdens zijn coma en de periode erna, hebben veel indruk gemaakt op de realityster. "De dood stond voor de deur. Gelukkig ben ik er heel goed vanaf gekomen en kan ik alles nog." Tegenwoordig kijkt Dusty heel anders naar het leven: "Geniet ervan, want een morgen is je niet altijd gegeven."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ex on the Beach-ster Dusty geeft zelf update na scooterongeluk

Dusty is gelukkig niet op zijn mondje gevallen: in de aflevering Eating With My Ex: Going Dutch wist de Ex On The Beach-ster zijn ex te in een verhitte discussie te confronteren met haar acties. Je bekijkt een nieuwe aflevering van Eating With My Ex elke vrijdag op discovery+.

Dusty confronteert zijn ex: 'Waarom bel je mij honderd keer anoniem?'

00:27

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!