Beeld © ANP

Man die Chappelle aanviel aangeklaagd voor neersteken huisgenoot

20 mei 2022 03:14

De man die komiek Dave Chappelle (48) tackelde op het podium van comedyfestival 'Netflix is a Joke', is donderdag in een andere zaak aangeklaagd voor poging tot moord. Isaiah Lee zou in december een kamergenoot in een opvanghuis hebben neergestoken.

Volgens het openbaar ministerie in Los Angeles herkende het slachtoffer van de steekpartij de dader op beelden die vrijkwamen na het incident met Dave in de Hollywood Bowl.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dave Chappelle heeft met z'n aanvaller gesproken

Dave trad op 3 mei op in het buitenluchttheater als onderdeel van de Netflix is a Joke-comedyreeks. Tijdens zijn set kwam Lee het podium op en tackelde de comedian. Isaiah had een nepwapen op zak waarin een mes was verstopt. Verschillende securitymedewerkers en collega Jamie Foxx overmeesterden Isaiah die daarbij zijn arm brak. Dave raakte niet gewond.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Man die Dave Chappelle aanviel komt niet vrij

Isaiah is na dat incident aangeklaagd voor vier zaken; onrechtmatig fysiek contact, wapenbezit met de intentie om een misdrijf te plegen, ongeautoriseerde toegang tot een podium tijdens een optreden en het verstoren van een show of optreden. Dave heeft laten weten teleurgesteld te zijn dat Isaiah niet van ernstigere strafbare feiten wordt beschuldigd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Vier aanklachten wegens misdrijf voor aanvaller Dave Chappelle

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!