Ellen Barkin Beeld © Getty Images

Ex Johnny Depp: ‘Hij gooide een wijnfles naar mij toe’

20 mei 2022 10:47

Hoewel Johnny Depp (58) tot nu toe op de nodige sympathie kan rekenen in de rechtszaak tegen zijn ex-vrouw Amber Heard (36), zou het tij zomaar kunnen keren. Ellen Barkin (68), een actrice met wie hij in de jaren negentig een relatie had, heeft nogal belastende verklaringen over hem afgelegd die gisteren in de rechtszaal werden getoond.

"Hij was een jaloerse man"

Ellen was zelf niet aanwezig in de rechtszaal, maar was via een videoscherm te horen in een vooraf opgenomen getuigenis. Ellen speelde in 1998 samen met Johnny in de film Fear and Loathing in Las Vegas en de twee kregen volgens haar daarna een 'seksuele relatie'. Volgens Ellen was Johnny zowel tijdens de opnames als daarna heel vaak dronken. "Hij was constant aan het drinken en een joint aan het roken." Volgens de actrice kwam het regelmatig voor dat Johnny 'volledig aan het trippen' was onder invloed van verdovende middelen zoals cocaïne.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Verhaal van Amber Heard in zaak Johnny Depp blijft wankel'

Zo zou hij ooit tijdens een ruzie met vrienden een wijnfles in de richting van Ellen hebben gegooid. Hoewel ze geen idee heeft waarom hij die fles gooide, deed hij dit wel specifiek in haar richting en die van zijn vrienden. De fles raakte gelukkig niemand. Volgens Ellen was het gedrag van Johnny 'controlerend' en 'veeleisend'. "Hij was een jaloerse man", aldus de actrice. Johnny zou haar gedurende hun relatie constant hebben bestookt met vragen als: 'Waar ga je heen?', 'Met wie ga je?' en 'Wat heb je gisteravond gedaan?' "Ik had ooit een schram op mijn rug waardoor hij heel erg boos op me werd. Hij was ervan overtuigd dat die schram was ontstaan omdat ik seks had gehad met een ander."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Johnny Depp wil geen paria meer zijn: 'Ben verbaal mishandeld door Amber Heard'

Johnny heeft de aantijgingen van Ellen eerder tegenover Reuters al ontkend. Volgens Johnny koestert Ellen simpelweg wrok tegen hem. "Ik heb totaal geen moeite om mijn woede te beheersen", verklaarde hij destijds.

Sinds de rechtszaak van start is gegaan, gaan er geruchten dat er meer speelt tussen Johnny Depp en zijn advocate dan een zakelijke relatie:

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Belangrijkste details uit zaak Johnny Depp en Amber Heard

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!