Anouk en Ali B Beeld © ANP

Twee slachtoffers van The Voice-rel zaten in team van Anouk

20 mei 2022 14:39

Anouk (47), oud-coach bij 'The voice of Holland', zegt twee meiden in haar team te hebben gehad die slachtoffer zijn geweest van grensoverschrijdend gedrag. De zangeres kwam daar naar eigen zeggen pas achter toen ze, naar aanleiding van de uitzending van 'BOOS' in januari, waarin verhalen over seksueel wangedrag bij de talentenjacht naar buiten kwamen, op onderzoek uitging.

"Erg dat ik daar nooit weet van heb gehad"

"Met mijn team hebben we met onze kandidaten uit alle seizoenen contact gezocht. Zo kwam ik erachter dat er ook twee meiden uit mijn teams onder de slachtoffers waren. Erg dat ik daar nooit weet van heb gehad", zegt Anouk in De Telegraaf-bijlage Vrouw. De zangeres geeft verder geen details over deze oud-deelnemers.

Ze blikt terug op het moment dat ze van de rel hoorde: "Met een telefoontje, anderhalf uur voordat RTL een persbericht zou uitbrengen. We hadden net nog de Knockouts opgenomen, met te gekke finalisten. Toen werd ik gebeld dat ze het programma tijdelijk stopzetten, het had te maken met seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik. Ik vroeg natuurlijk meteen: 'Door wie?' Maar dat konden ze niet zeggen, alles werd onderzocht."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Anouk vindt The Voice-onderzoek te langzaam gaan

De zangeres besloot daarop om zelf te gaan rondbellen en begon met Ali. Ze vroeg hem direct of hij ook een telefoontje had gehad en of hij wist wie er achter zat. "Hij zei iets van: 'Misschien heb ik er ook wel mee te maken, er is een meisje dat aangifte tegen me heeft gedaan.' Verder wist hij niet wie of waarover het ging, zei hij. Ali was nogal laconiek, grapte het een beetje weg, zoals hij kan doen. Toen dacht ik al: ik weet niet of hij helemaal open met me is. Daarna belde ik Jeroen Rietbergen, die was duidelijk en zei: 'Ik heb ermee te maken, voor mij is het over.'"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Anouk voelde meteen dat het mis was rond Ali B

Dat ze al die tijd van niks heeft geweten, heeft achteraf voor een flinke 'rollercoaster' in haar hoofd gezorgd. "Het zijn mannen die ik graag mocht. Met Jeroen had ik veel contact over de muziek en zo. Dat lijntje is kort, net als met Ali. Tegelijk denk ik: waarom was dit nodig? Je hebt geld, gaat graag naar Dubai. Huur daar eens per maand een boot met sekswerkers en leef je uit! Dit is net zoiets als een leraar of sportcoach: het kán niet. Waar ik ook zo kwaad over ben: terwijl mensen dus wisten dat dit aan de hand was, want er was blijkbaar al een officiële berisping geweest, heb ik meegeholpen om meisjes te ronselen voor dat programma."

Of ze ooit nog zal terugkeren, weet ze dan ook niet. "Bij dat eerste telefoontje zeiden ze: 'Misschien wordt het nog uitgezonden.' Daarna heb ik niets meer gehoord. Er is nog niemand geweest die mij heeft gevraagd: 'Joh, heb jij ooit iets ondervonden, ben je lastiggevallen?' Dat vind ik ook vreemd."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!