Gisele Bündchen Beeld © Getty Images

Gisele Bündchen: 'Dokter zei dat ik de 30 niet zou halen'

20 mei 2022 20:18

Gisele Bündchen (41) onthult in een interview met de Britse 'Vogue' dat haar levensstijl twintig jaar geleden zorgelijk was volgens artsen. "Ik begon mijn dag met een mokka Frappuccino met slagroom en drie sigaretten én dronk daarna elke avond een fles wijn. Stel je voor wat dat met mijn mentale gezondheid deed", biecht ze op.

"Van binnen voelde ik me alsof ik een dieptepunt had bereikt"

De Victoria Secret Angel vertelt in het openhartige interview dat ze weinig van haar vroegere succes heeft meegekregen. Gisele was al één van de best betaalde supermodellen toen ze slechts 22 jaar was, maar volgens de Braziliaanse was ze in die tijd alleen maar bezig met de geheime interne strijd die ze had met haar mentale en fysiek gezondheid.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gisele Bündchen spreekt 'haters' Doutzen Kroes aan

"Van de buitenkant leek het alsof ik alles had, en ik was pas 22 jaar oud. Van binnen voelde ik me alsof ik een dieptepunt had bereikt", geeft ze toe. Achter gesloten deuren dealde ze zo'n anderhalf jaar met verlammende angst- en paniekaanvallen. Omdat ze niet langer zo door kon leven besloot ze op aanbeveling van en vriend een detox te volgen en suiker, granen, zuivel cafeïne, alcohol en sigaretten uit haar leven te schrappen. 

Hoewel het haar 'de ergste migraine ooit' gaf, bleef ze volhouden. Terug naar haar oude levensstijl was geen optie want een Franse arts vertelde haar dat als ze zich niet aan het dieet zou houden, ze de 30 niet zou halen. "Ik herinner me dat hij zei: 'Nou, wil je leven?' Zo simpel was het", aldus het supermodel.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gisele Bündchen viert Super Bowl-zege van Tom Brady

Inmiddels voelt ze zich beter dan ooit met dagelijkse training om 5.00 uur in de ochtend en een holistische benadering van gezondheid en geneeskunde: "Ik denk dat ik me beter voel als veertiger dan toen ik in de twintig was en niet alleen fysiek, omdat ons allemaal wordt verteld dat het leven voorbij is op 40 en ik heb het gevoel dat ik nog maar net begin."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!