Morgan Freeman Beeld © ANP

Morgan Freeman niet meer welkom in Rusland

21 mei 2022 21:11

Morgan Freeman (84) heeft een reisverbod voor Rusland opgelegd gekregen. De naam van de acteur staat net als die van bijna 1000 andere Amerikanen op een lijst van mensen die een ban hebben gekregen van het land dat in oorlog is met Oekraïne. De lijst is gepubliceerd door het Russische ministerie van Buitenlandse zaken.

Morgan is niet bekend dat hij zich recent heeft uitgelaten tegen Rusland, maar volgens verschillende Amerikaanse media, waaronder Rolling Stone, is de acteur met de maatregel gestraft voor een videoboodschap uit 2017. Daarin stelde hij als voice-over onder meer dat Rusland zich tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen schuldig maakte aan samenzwering tegen de Verenigde Staten. Ook toen haalde het Kremlin al uit naar de acteur.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Morgan Freeman misbruikte stiefkleindochter'

Op de lijst, die gedeeltelijk al eerder gepubliceerd is, staan ook andere prominenten zoals vicepresident Kamala Harris, Hillary Clinton en Mark Zuckerberg. Ook regisseur Rob Reiner en Goodmorning America-presentator George Stephanopoulos staan op de lijst. De lijst zou een reactie zijn op de sancties die het westen Rusland heeft opgelegd vanwege de inval in Oekraïne.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ook Morgan Freeman draagt steentje bij aan het milieu

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!