Thomas van der Vlught Beeld © ANP

Thomas van der Vlugt openhartig over paniekaanvallen: 'Was diep ongelukkig'

22 mei 2022 17:34

Thomas van der Vlugt (30), bekend van StukTV en zijn deelname aan 'De Bachelor', kent veel successen in zijn werkcarrière. Aan '&C' legt Thomas uit dat zijn succes ook een keerzijde heeft. De presentator heeft een lange periode last gehad van paniekaanvallen.

"Ik was diep ongelukkig, maar praatte er met niemand over, want dat vond ik zwak"

Met het platform StukTV deelt Thomas miljoenen abonnees samen met zijn collega's Giel de Winter en Stefan Jurriens. Ondanks dat de heren hit na hit scoren, was dit tegelijkertijd ook de reden dat de presentator last kreeg van paniekaanvallen."Wat als het ineens voorbij is? Als het hierna allemaal minder wordt? Door die gedachten kreeg ik last van paniekaanvallen. Ik wilde de angst verdringen, maar in plaats daarvan verloor ik mezelf." Thomas zocht afleiding door te feesten en 'aandacht te zoeken bij vrouwen'. Ook gebruikte hij veel drank en drugs. Het leven van Thomas werd hierdoor alleen maar zwaarder. "Natuurlijk had dit effect op mijn dagelijks leven."

De presentator was niet de enige die last had van zijn eigen gedrag, maar ook zijn collega's werden hier het dupe van. "Ik miste optredens en liet de jongens van StukTV in de steek. Ik was de boel flink aan het verkloten." Al snel kreeg Thomas een interventie van zijn StukTV-collega's: "Na een halfjaar zeiden Stefan en Giel: ‘Waar ben je nou mee bezig, man?’ Ik moest het volgens hen rustiger aan doen en misschien maar eens met iemand gaan praten. Toen heb ik een coach gezocht en therapiesessies gevolgd." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Thomas van der Vlugt poedelnaakt voor Chantal Janzen: 'Even spannend hoor'

Thomas prijst zichzelf gelukkig met zulke collega's. Ook is hij blij dat hij de stap heeft gezet om hulp te gaan zoeken. "Naar een coach gaan, was sowieso de beste beslissing die ik ooit heb genomen." Praten met een coach of met een therapeut is voor Thomas echter best lastig, want hij praat niet graag over zijn gevoelens. "Ik was diep ongelukkig, maar praatte er met niemand over, want dat vond ik zwak." 

De therapiesessies schijnen te helpen en werpen dan nu eindelijk de vruchten af. "Ik kan nu wel zeggen dat ik gelukkig ben. Mijn paniekaanvallen zijn verdwenen." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bachelor Thomas moet wennen aan relatie met Merel: 'Durf niet vol in te springen'

De mannen van StukTV steunen Thomas door dik en dun. Zo spreken zij ook hun vertrouwen uit in de relatie van hun collega. 

Mannen van StukTV spreken vertrouwen in Merel en Thomas uit

02:33

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!