Beeld © Videoland

Verbazing in Kopen zonder Kijken: 'Nog nooit zoveel moeten overbieden'

23 mei 2022 22:00

De zoektocht naar een woning in 'Kopen zonder Kijken' begon deze keer hoopvol: éindelijk was er een stel dat niet een woning in een dure stad zocht, maar juist naar het platteland wilde gaan. En voor de verandering was een jarendertigwoning een keer géén eis. Appeltje, eitje zou je denken, maar dat bleek toch anders te zijn…

"Dit gaat helemaal nergens meer over"

In de aflevering van vanavond maken we kennis met Shannon (29) en Cevar (27). Het stel woont in het centrum van Groningen in een klein huurappartement, maar wil dolgraag terug naar het platteland. Het vinden van een woning blijkt echter niet makkelijk. "We zien dat de markt heel erg aan het veranderen is", zo legt Shannon uit. "Er zijn mensen met heel veel geld en je moet zoveel overbieden om in aanmerking te komen voor een huis. We hebben twee linkerhanden dus een klushuis is niet voor ons weggelegd."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Roos Reedijk zei bijna 'nee' tegen Kopen zonder Kijken vanwege haar man

Het koppel heeft een duidelijk eisenlijstje. Zo willen ze een landelijk gelegen eengezinswoning van minimaal 120 vierkante meter, 3 à vier kamers waarvan 1 werkkamer, 1 ruime woonkeuken en maximaal 200 vierkante meter perceel. Hun zoekgebied focust zich op het buitengebied van Groningen, aan de westkant van de stad. Makelaar Alex begint vol goede moed, maar komt er al snel achter dat het niet zo makkelijk is als gedacht. "De woningmarkt in Groningen is ook hartstikke oververhit", zo concludeert hij als hij voor de zoveelste keer ruimschoots wordt overboden. "Het valt me echt tegen, ik had gedacht dat het makkelijker zou zijn."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kopen zonder Kijken-team is ten einde raad: 'Onmogelijk gebleken'

Alex besluit dat er niets anders op zit dan een bezoekje te brengen aan het koppel. "Er zal een concessie moeten worden gedaan qua gebied. Hoe groter het zoekgebied, hoe groter de kans van slagen", zo deelt hij Shannon en Cevar mee. De twee laten al snel weten dat het oosten of noorden van Groningen geen optie is. "Dat willen we niet vanwege aardbevingen", zo legt Shannon uit. "Mijn ouders wonen er ook boven en ik ben weleens wakker geworden door een aardbeving. Wij hebben daar veel verhalen over gehoord."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Martijn Krabbé onthult nieuw onderdeel Kopen zonder Kijken

Gelukkig zijn ze wel bereid om hun zoekgebied in het westen iets te vergroten, mét succes: Alex tikt redelijk snel na zijn bezoekje een leuke woning op de kop. Hoewel aannemer Bob blij is met de woning, zorgt de prijs bij hem voor de nodige verbazing. Het huis staat namelijk voor 245.000 euro te koop en Alex weet het uiteindelijk voor 300.000 te kopen. "We hebben nog nooit zoveel moeten overbieden", zo vertelt Bob. "Het lijkt nog een meevallertje als je het vergelijkt met de rest van Nederland, maar alsnog bizar dat je ook in dit gebied zoveel moet overbieden om een huis te kopen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hoe gaat het nu met Casper en Vera uit Kopen zonder Kijken?

Het blijkt echter de moeite waard te zijn geweest, want als Shannon en Cevar hun nieuwe huis zien. Zijn ze door het dolle heen. "Holy shit, ik weet gewoon niet wat ik moet zeggen", zo brengt Shannon met moeite uit. "Kun je me even vasthouden, want dit gaat helemaal nergens meer over", zo stamelt Cevar. "Ik weet niet waar ik moet kijken!" 

Kopen zonder Kijken is iedere maandag om 20.30 uur te zien op RTL 4. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!