Beau van Erven Dorens en vrouw Beeld © ANP

Vrouw Beau van Erven Dorens geen behoefte aan de spotlight

26 mei 2022 07:30

In het nieuwe RTL 4-programma 'Race om de Ringen' strijden zes koppels via opdrachten om de ideale huwelijksreis. Beau van Erven Dorens (51), die het spelprogramma heeft bedacht en presenteert, denkt dat het vooral een goede levensles kan zijn voor de koppels. "Niemand is onfeilbaar en relaties zijn dat ook niet", zegt de presentator tegen het 'ANP'. "Dat moeten we ook niet willen. Het is mooi dat mensen anders zijn."

"We kennen elkaar door en door. We hebben samen veel meegemaakt"

De koppels zijn voor het programma afgereisd naar Jordanië, waar ze in het koude noorden en in de bloedhete woestijn de strijd met elkaar aangaan. Het koppel dat uiteindelijk het programma wint, krijgt een huwelijksreis. "Maar dat is niet alleen het doel", vindt Beau. "Het proces er naartoe is heel mooi om te zien. Tijdens de opdrachten krijgen de koppels ruzie en ze kibbelen wat af, maar leggen het vaak ook weer bij. Soms duurt dat een nachtje, maar het komt altijd wel weer goed."

Beau van Erven Dorens zorgt voor ruzie tussen verloofde stelletjes

01:50
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Angela de Jong aangevallen in Beau: 'Wat een onzin'

De presentator, die zelf al 22 jaar getrouwd is met zijn vrouw Selly, denkt dat het programma daarom heel goed te betrekken is op de realiteit. "Soms kom je in het echte leven samen voor uitdagingen te staan die je moet oplossen. Het is niet erg als dat met wat horten en stoten gaat, als je elkaar maar accepteert in de verschillen."

Hij herkent zichzelf en zijn eigen relatie het meest in het koppel Lauren en Bart. "Ik ben net als Bart, hij is echt een doener en luistert bijna niet naar de uitleg van het spel", zegt Beau lachend. "Hij wil gelijk beginnen, een doordouwer. Selly lijkt dan weer op Lauren. Die zeggen op zo'n moment allebei: 'Hey, doe jij eens even rustig'."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Beau van Erven Dorens noemt Yvon Jaspers 'pooier'

Beau zou de uitdagingen van het programma dan ook prima met zijn eigen vrouw durven aangaan, al heeft Selly niet zo'n behoefte aan de spotlight. "Maar we kennen elkaar door en door. We hebben samen veel meegemaakt." Hij adviseert de koppels dan ook vooral om elkaar te accepteren en geduld te hebben. "Dat is het geheim om het te redden met elkaar. Zowel in het spel, als in het echte leven."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Beau van Erven Dorens prijst zoon met oppakken leven na corona