Akwasi Beeld © ANP

Akwasi geniet van leven als omroepbaas: 'Ben bezig met passie'

28 mei 2022 08:00

Akwasi (34) geniet met volle teugen van de start van Omroep ZWART. Voor de rapper gaat er een wereld open nu hij actief is als voorzitter en creatief directeur van de kersverse omroep.

"Ik vind het zo tof om bezig te zijn met iets wat ik echt oprecht leuk vind"

"Ik vind het zo tof om bezig te zijn met iets wat ik echt oprecht leuk vind", zegt Akwasi tegen het ANP. "Ik ben bezig met een passie en dat is superleuk. Het geeft heel veel energie en ik heb iets om supervroeg m’n bed voor uit te komen. Dat doe ik graag. Het is voor een goed doel."

Het leven als omroepbaas bevalt Akwasi wel. "Ik ben in contact met veel mensen, ik kan toffe dingen maken en doen en ik zit dicht bij het vuur", somt hij op. "Het heeft natuurlijk ook zijn uitdagingen hier en daar. Je bent continu bezig en er is geen enkele dag dat je niet leert. Het zorgt er ook voor dat je referentiekader dusdanig wordt verbreed. Vooral als je leergierig bent."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Radioprogramma Johan Derksen had na Akwasi-rel al gecanceld moeten worden'

Vorig jaar kondigde Akwasi aan dat hij zijn muziekcarrière voorlopig op een laag pitje zet voor ZWART en dat blijft voorlopig ook zo, al was hij recent nog wel in de studio. Nu het programma Podium ZWART, dat vrijdag voor het eerst op televisie te zien was, staat "kon het weer even".

"Ik blijf natuurlijk altijd een artiest en zal altijd met muziek bezig zijn. Maar de focus ligt nu bij de omroep en Podium ZWART en daarom is het ook stil op muziekgebied. Ik wil er echt voor zorgen dat Podium straks gaat landen en dat we het ook lang mogen maken."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Akwasi en André Hazes krijgen eigen series bij Videoland

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!