Harry Styles Beeld © ANP

Harry Styles doneert opbrengst van tour aan organisatie

28 mei 2022 20:38

De Britse zanger Harry Styles (28) heeft geld toegezegd aan een organisatie die ijvert voor verantwoord wapenbezit in de Verenigde Staten. Het geld is bedoeld voor het Everytown for Gun Safety Support Fund. De gift van Harry komt na het bloedbad op een school in Uvalde van afgelopen dinsdag.

"Net als jullie allemaal ben ik behoorlijk aangedaan door de recente schietpartijen in Amerika"

Harry schreef op Instagram dat hij de opbrengst van zijn 'Love On Tour' doneert aan Everytown. Concertorganisator Live Nation doet ook een duit in het zakje waardoor het bedrag uitkomt op een miljoen dollar.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

OM: verdachte schietpartij Alblasserdam bekent misdrijven

'Net als jullie allemaal ben ik behoorlijk aangedaan door de recente schietpartijen in Amerika, met als dieptepunt de schietpartij op de Robb Elementary School in Texas', schreef hij. 'Tijdens onze Noord-Amerikaanse tour zullen we samenwerken met Everytown, de organisatie die zich hardmaakt om wapengeweld te beëindigen.' Harry schreef niet alleen geld te doneren, maar zich ook in te spannen om de standpunten van de organisatie zoveel mogelijk uit te dragen.

Eerder riepen Jack White, Brandon Flowers, Taylor Swift, Madonna en Olivia Rodrigo op tot strengere wapenwetten om schietpartijen als in Uvalde te voorkomen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Na dodelijke schietpartij: waarschuwing bij Stranger Things

Afgelopen dinsdag opende een 18-jarige schutter het vuur op de Robb Elementary School, waar kinderen van zeven tot tien jaar lessen volgen. 19 kinderen en twee leraren kwamen om het leven.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!