Sander Lantinga Beeld © ANP

Sander Lantinga noemt Ruud de Wild een 'verzuurde dj'

29 mei 2022 13:21

Sander Lantinga (45) vindt het maar niks dat Ruud de Wild (53) steeds zo negatief over hem en zijn radiomaatje Coen Swijnenberg (42) praat. De dj van Radio 538 zegt dat zijn NPO Radio 2-collega het er nog steeds moeilijk mee heeft dat zij in 2015 de plek van Ruud hebben overgenomen.

"Na zeven jaar heeft hij er nog steeds moeite mee dat wij op zijn plek zijn gaan zitten"

Ruud stelde afgelopen week dat 'de rek eruit' is bij Coen & Sander, van wie bekend werd dat ze deels uit elkaar gaan. "Dat mag hij vinden, dat zullen er ook wel meer vinden", reageerde Sander zondag in het NPO Radio 1-programma De Perstribune. "Ruud de Wild, over verzuurde dj’s gesproken, daar heb je er eentje. Na zeven jaar heeft hij er nog steeds moeite mee dat wij op zijn plek zijn gaan zitten, in elk interview en nu ook weer bij Boulevard haalt hij dit aan. Ik denk dan over rek eruit: hij kan ook naar zijn eigen programma kijken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Coen en Sander gaan 'met pijn in het hart' deels solo verder

Inhoudelijk vindt Sander dat de rek er nog helemaal niet uit is bij hem en Coen. "Of het me kwetst? Nee, je hebt altijd mensen die er iets van vinden en het is een onmogelijke opgave om honderd procent van de Nederlandse bevolking tevreden te houden, dat gaat gewoon niet."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ruud de Wild neemt zichzelf op de hak na stotterkritiek

"Alleen bij deze man, denk ik: gast, we hebben zeven jaar lang onze mond gehouden. Maar Ruud de Wild haalt ons al zeven jaar lang in elk interview weer aan. Hij is daar zo verschrikkelijk mee bezig", stelde Sander. "Zeven jaar lang reageerden we niet, dus dan vind ik nu het moment om wel eens te reageren: wees eens niet zo zuur man, zo gaan die dingen gewoon."

Ruud deed zijn uitspraken in RTL Boulevard. Hij stelde dat de luistercijfers van de Coen & Sander Show 'dramatisch' waren ingestort. "Bij Talpa mis ik toch visie en dan krijg je dit soort ellende", zo zei de dj.

'Frank Dane gaat de Coen & Sander Show vervangen'

06:55

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!