Marieke Elsinga Beeld © ANP

Marieke Elsinga 'zenuwachtig' voor terugkeer op de radio

30 mei 2022 06:38

Marieke Elsinga (35) is na een break van een paar weken sinds maandagochtend weer te horen op Qmusic. De radio-dj begon haar eerste werkdag sinds lange tijd wel licht gespannen, bekende ze.

"Lieve mensen: ik was gewoon echt toe aan een break, voor mijn koppie. Ik had te lang achter elkaar te hard gewerkt"

"Het voelt gewoon als de eerste dag na een lange middelbare schoolzomervakantie", zei Marieke tegen haar collega Mattie Valk vlak na de start van het programma. "Ik heb superveel zin, maar die eerste nacht slaap je dan toch slecht omdat je zo zenuwachtig bent dat je al je vrienden weer ziet."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Marieke Elsinga heeft 'heel veel zin' om weer aan het werk te gaan

Marieke legde in april haar werkzaamheden tijdelijk neer om haar 'energie terug te krijgen'. Via een audiobericht liet ze toen aan de luisteraars weten het even rustiger aan te gaan doen. "Ik krijg heel vaak de vraag: hoe hou je dat vol? Dat je radio maakt én televisie", zei ze. "Mijn antwoord is dan altijd: ik vind het gewoon het allerleukste om te doen. Het geeft mij heel veel energie. Maar de laatste tijd merk ik dat het me juist energie kost. En daarom heb ik besloten heel even op de rem te trappen."

De afgelopen tijd gingen de geruchten dat Marieke tijdelijk gestopt was omdat ze mee zou doen aan het nieuwe seizoen van Wie is de Mol?, maar die verhalen heeft ze maandagochtend direct ontkracht. "Ik zou dat dus heel heftig vinden. Als je mentale gezondheid inzet om mee te doen als zoiets als Wie is de Mol? of Expeditie Robinson of wat dan ook. Dat is toch heel erg dom en ook echt slecht", zei ze stellig. "Lieve mensen: ik was gewoon echt toe aan een break, voor mijn koppie. Ik had te lang achter elkaar te hard gewerkt."

'Moedig en krachtig dat Marieke Elsinga op tijd op de rem trapt'

05:24

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!