Beeld © ANP

Ed Sheeran zingt liefdeslied ter ere van Queen Elizabeth en Philip

30 mei 2022 11:13

Ed Sheeran (31) zal zondag ter gelegenheid van het platina jubileum van Elizabeth (96) een eerbetoon brengen aan de koningin en haar vorig jaar overleden echtgenoot prins Philip. Tijdens de zogenoemde Jubilee Pageant brengt de Britse zanger het liefdesliedje 'Perfect' ten gehore, werd zondag bekendgemaakt. Tijdens het optreden zullen er beelden worden getoond van Elizabeth en Philip op grote schermen.

Tijdens de Jubilee Pageant wordt bij Buckingham Palace met meerdere parades gevierd dat de koningin zeventig jaar op de troon zit. Het evenement vormt de afsluiting van de festiviteiten rondom het jubileum.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Eurovisiester Sam Ryder treedt op tijdens jubileumconcert Queen Elizabeth

Het optreden van Ed is niet het enige eerbetoon. Ook zal er een op Bollywood geïnspireerde vertolking van de trouwdag van het paar zijn, inclusief een meters hoge nagemaakte bruidstaart en Bollywood-dansers. Ed zal behalve 'Perfect' ook andere nummers van hemzelf zingen. Ook brengt hij het volkslied ten gehore.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Queen Elizabeth geniet zichtbaar bij feestavond vanwege jubileum

In de dagen voorafgaand aan de parade zijn er al allerlei activiteiten. Zo is er zaterdag ook een groot concert bij Buckingham Palace. Artiesten als Alicia Keys, Andrea Bocelli en Duran Duran treden dan op.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Charles (en niet Elizabeth) leest troonrede voor: 'Eerste stap richting koningschap'

Elizabeth en Philip ontmoetten elkaar in 1939 in Dartmouth en trouwden in 1947. De prins overleed vorig jaar april op 99-jarige leeftijd. Het paar was toen 73 jaar getrouwd.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!