Herman Hofman Beeld © ANP

Herman Hofman moet na 10 jaar vertrekken bij 3FM

30 mei 2022 14:38

Dj Herman Hofman (35) moet binnenkort weg bij 3FM. Dat maakte hij maandag bekend in zijn middagprogramma. Herman was bijna tien jaar lang op de zender te horen. Hij heeft naar eigen zeggen geen reden te horen gekregen voor zijn gedwongen vertrek.

"Het voelt alsof ik gedumpt word door een vriendin waar ik tien jaar lang alles voor heb gegeven"

"Het zijn zenuwslopende maanden hier bij 3FM door de reorganisatie", aldus Herman. "Ik kan het nog steeds niet geloven. Ik verlies niet alleen mijn programma, maar ik moet ook weg bij 3FM. Ik ben niet ingedeeld in de nieuwe programmering." De dj zegt dit heel moeilijk te vinden om te accepteren. "Het voelt alsof ik gedumpt word door een vriendin waar ik tien jaar lang alles voor heb gegeven. En dat er geen reden wordt gegeven, maakt het moeilijker."

Het is niet duidelijk wanneer Herman exact moet stoppen, hij vermoedt na de zomer. "Ik ga de laatste maanden dat ik nog aan de bak ga alles eruit halen", beloofde hij zijn luisteraars. "Elke seconde radio die ik nog heb ga ik opzuigen." De dj besloot zelf het nieuws nu al te delen: "Ik kan niet doen alsof. Het zou niet werken als ik hier de hele tijd mee rond moest lopen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Frank van der Lende en Eva Koreman moeten stoppen met 3FM-middagshow

De show van Herman is het derde programma in korte tijd waarvan wordt bekendgemaakt dat het moet stoppen. Ook de middagshow van Frank van der Lende en Eva Koreman wordt geschrapt. De laatste uitzending is te horen op 23 juni. Ook deze dj's waren 'heel pissig', 'boos en gefrustreerd' over dit besluit. Ook ochtend-dj Sander Hoogendoorn meldde recent dat zijn programma Sanders Vriendenteam moet verdwijnen. Zijn laatste uitzending is op 24 juni.

Een woordvoerder van 3FM laat in een korte reactie weten dat de zender 'met de omroepen in gesprek is over de programmering van volgend jaar. We bedanken Herman voor alles dat hij in de afgelopen jaren voor 3FM heeft gedaan en wensen hem veel succes met zijn toekomst'. Een specifieke reden voor het vertrek wordt in de verklaring niet genoemd. 3FM kampt al een paar jaar met tegenvallende luistercijfers.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ruud de Wild ontkent geruchten overstap naar 3FM

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!