Kevin Spacey Beeld © ANP

Kevin Spacey reist naar VK voor aanklachten wangedrag

31 mei 2022 13:51

Kevin Spacey (62) is van plan zelf naar het Verenigd Koninkrijk te komen om daar voor de rechter te verschijnen vanwege vier aanklachten van seksueel wangedrag die er tegen hem zijn ingediend. Dat heeft de tweevoudig Oscarwinnaar dinsdag laten weten in een verklaring aan 'ABC News'. De acteur voegt daaraan toe dat hij ervan overtuigd is dat hij zijn onschuld in de zaak kan aantonen.

Kevin werd afgelopen week in Groot-Brittannië aangeklaagd voor vier gevallen van aanranding bij drie mannen. Formeel moet de acteur zich in het Verenigd Koninkrijk melden om een zaak tegen hem te kunnen beginnen. De Britse autoriteiten meldden eerder deze week dat zij formeel aan de VS zouden vragen om uitlevering van Keevin als de acteur zelf niet naar het Verenigd Koninkrijk zou komen. Dit zou betekenen dat hij in de VS aangehouden zou moeten worden.

Justitie heeft niet gezegd door wie de aanklachten zijn ingediend. In een van die gevallen gaat het om het 'zonder toestemming aanzetten' tot penetratie. Het betreft incidenten tussen maart 2005 en april 2013, die zich deels zouden hebben afgespeeld in de wijk in Londen waar het Old Vic-theater is gevestigd. Daar was Kevin destijds artistiek directeur.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Britse autoriteit dreigt met uitleveringsverzoek Kevin Spacey

De 62-jarige acteur, bekend van de films Usual Suspects, LA Confidential en Se7en, was in 2017 al door meerdere mannen beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. De zaak zorgde ervoor dat de acteur kort daarna moest vertrekken uit de populaire Netflix-serie House Of Cards, waarin hij de hoofdrol van president Frank Underwood speelde. Meerdere zaken werden geschikt en geseponeerd, maar er bleef wel een onderzoek naar de acteur lopen.

Als Kevin zich meldt voor de rechtszaak, betekent dat niet automatisch dat de acteur maanden of zelfs jaren in het VK hoeft te blijven. De rechter kan hem gedurende de zaak toestemming geven om weer terug te reizen naar de VS, mits hij belooft dat hij terugkomt als de rechter daarom vraagt. Deze regeling hangt af van de rechtbank. Kevin heeft alle aantijgingen altijd ontkend.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kevin Spacey maakt rentree na beschuldiging wangedrag

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!