Beeld © ANP

Johnny Depp vraagt om schrappen deel slotpleidooi Amber Heard

1 juni 2022 02:17

De advocaten van Johnny Depp (58) hebben dinsdag een motie ingediend om een opmerking uit het slotpleidooi dat hun vakgenoten die Amber Heard (36) vertegenwoordigen vrijdag gaven te laten schrappen. De rechter wees dat af, omdat de jury al aan het overleggen is in de zaak.

Johnny maakt bezwaar tegen de uitspraak van een advocaat van Amber dat de beslissing van de jury een boodschap zou sturen aan alle slachtoffers van huiselijk geweld. Hij zou vrijdag tegen de jury hebben gezegd dat als zij tegen Heard stemmen, ze de wereld laten weten dat slachtoffers van huiselijk geweld alleen geloofd worden als ze geen enkele tekortkoming vertonen.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Johnny Depp geeft opnieuw verrassingsoptreden tijdens concert

Het team van Johnny vond het niet kunnen dat de advocaten van Amber daarmee een bredere sociale kwestie aanhaalden, terwijl de jury alleen beslist over dit specifieke geval. In de motie, die lokale nieuwszender Fox5 DC naar buiten bracht, noemen de advocaten de passage uit het slotpleidooi een ongepast argument.

De Pirates of the Caribbean-acteur eist 50 miljoen dollar van zijn ex-vrouw omdat zij een stuk schreef in de The Washington Post waarin ze haar ervaringen met huiselijk geweld deelde. Johnny werd daarin niet bij naam genoemd, maar klaagde Amber toch aan voor laster.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

'Circus rond rechtszaak Johnny Depp kan slachtoffers afschrikken'

'Verhaal van Amber Heard in zaak Johnny Depp blijft wankel'

04:25

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!