Beeld © ANP

Soundos bijt van zich af na reactie producent op afwijzing rol

2 juni 2022 11:21

Soundos El Ahmadi (40) laat het er niet bij zitten nadat ze is afgewezen voor een filmrol door haar zwangerschap. Een reactie van de betreffende producent, bedoeld om de boel te sussen, gooit voor de actrice alleen maar meer olie op het vuur.

"Weet je wat jullie zou sieren? 'We hebben het verkeerd aangepakt. Sorry'"

Wat is er aan de hand? Gisteren maakte Soundos bekend dat ze gevraagd was voor een kinderfilm, 'ja' had gezegd, vervolgens vertelde dat ze zwanger was en de productiemaatschappij plotsklaps geen interesse meer in haar had. 'Ik ben er werkelijk kapot van. Had ik mijn bek moeten houden?' vroeg Soundos zich af in het bericht dat ze woensdag deelde. 'Ik wil ook actrices waarschuwen in deze industrie, dat als ze leven aan het maken zijn, ze dat vooral niet moeten vertellen.'

Toen Soundos verhaal ging halen bij de productiemaatschappij, kreeg ze naar eigen zeggen 'een bullshitverhaal' te horen. 'Dat het artistiek niet meer klopt', aldus de actrice. 'Ze kwamen zelfs met onzin dat ik niet bekend ben bij meiden tussen de 8 en 12 jaar. Say what? Juist die meiden beginnen te gillen en te trillen als ze mij zien omdat ze zo'n fan zijn van Meskina.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Soundos El Ahmadi: 'Niet meer welkom in film door zwangerschap, had ik mijn bek moeten houden?'

Productiehuis The Media Brothers zegt dat er 'ten onrechte' de indruk is gewekt dat Soundos een rol zou hebben gekregen in de film. "Het klopt dat Soundos gepolst is voor de rol van een jeugdtrainster. Samen met een aantal andere actrices. Maar deze castings moeten überhaupt nog plaatsvinden. Voorlopig hebben we er allereerst om artistieke redenen de voorkeur aan gegeven om andere actrices uit te nodigen voor een auditie voor deze rol", aldus de filmmaatschappij. 

Ook zou de draaiperiode voor de film mogelijk plaatsvinden als Soundos hoogzwanger is. "De (in ons script beschreven) fysiek zware rol als jeugd-voetbaltrainster zou dan zowel voor haarzelf, haar baby als voor de filmproductie risicovol zijn. We volgen hiermee ook het arbo-advies van de Rijksoverheid op op het gebied van fysieke belasting en zwangerschap."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Soundos El Ahmadi kampte met paniekaanvallen na overlijden vader

In een reactie op dat statement schrijft Soundos nu 'je lult en dat weet je'. In een video vertelt ze onder meer dat 'niemand de ballen had om haar te bellen', zoals de filmmakers beweerden. "Ze wilden mij beschermen, zodat ik niet hoogzwanger hoef te werken. Ten eerste, ik ben die periode niet hoogzwanger. Ten tweede weten zij niet hoe ver ik ben in mijn zwangerschap. Ten derde, ik bepaal zelf wat mijn lichaam wel en niet aan kan."

Soundos heeft nog een advies voor de productiemaatschappij. "Weet je wat jullie zou sieren? 'We hebben het verkeerd aangepakt. Sorry.'" Bekijk haar hele reactie in onderstaande video. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!