Harvey Weinstein Beeld © ANP

Hof van beroep New York: 'Harvey Weinstein moet straf uitzitten'

02 juni 2022 18:14

Een hof van beroep in New York heeft donderdag de veroordeling van Harvey Weinstein (70) voor verschillende zedenmisdrijven bevestigd. Een panel van vijf rechters oordeelde dat er bij de veroordeling in 2020 geen fouten zijn gemaakt. De gevangenisstraf van 23 jaar moet hij daarom blijven uitzitten, meldden Amerikaanse media.

De verdediging van Harvey Weinstein had beroep aangetekend tegen de veroordeling. De advocaten waren van mening dat de rechter onrechtmatig had gehandeld. Zij waren het onder meer niet eens met het aanhalen van incidenten uit het verleden waarvoor Weinstein nooit veroordeeld was. Daar ging het panel van rechters niet in mee.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Harvey Weinstein op vingers getikt na meesmokkelen chocola

De voormalige machtige filmproducent werd in 2020 wegens aanranding en verkrachting veroordeeld tot een gevangenisstraf van 23 jaar. Harvey Weinstein was schuldig bevonden aan aanranding van een productie-assistente in 2006 en de verkrachting in 2013 van een vrouw die een loopbaan als actrice nastreefde.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zaak Harvey Weinstein uitgebreid met vijf extra getuigen

Harvey Weinstein zit momenteel in de Twin Towers Correctional Facility in Los Angeles, waar hij wacht op een proces wegens andere seksuele vergrijpen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!