Igone de Jongh Beeld © ANP

Igone de Jongh deed na scheiding geen oog dicht: 'Maanden niet geslapen'

04 juni 2022 14:36

Igone de Jongh (42), die alweer twee jaar gelukkig getrouwd is met Thijs Römer (42), volgt vanwege haar werk als ballerina een streng regime. Een goede nachtrust is dan ook van groot belang, maar dat lukt haar niet altijd. "Als ik me zorgen maak kan ik nachten wakker liggen", vertelt ze in 'Mezza', het weekend magazine van het 'Algemeen Dagblad'. "Vlak na de scheiding van mijn eerste man bijvoorbeeld, heb ik zes maanden bijna niet geslapen."

"Ik ben er nu vanaf en voel me niet meer dezelfde als toen"

Lang dacht Igone: blijf liggen, beweeg niet, dan val je vanzelf in slaap. Maar dat werkt voor haar niet. "Dus ik stap uit bed, smeer een boterham, zet thee en lees een boek totdat ik zo moe ben dat ik weer wil slapen", aldus de danseres. 

Dat ze onlangs met haar grote liefde Thijs naar het platteland is verhuisd, geeft haar ook veel rust. Ook wandelen met de honden, koken en eten met vrienden doet Igone goed. "Anderhalf jaar geleden kreeg ik een burn-out. Ik had afscheid genomen bij Het Nationale Ballet, zou het theater in gaan en een groot gala doen. Dat werd afgezegd door corona en ineens was mijn hele leven anders. Er veranderde te veel in een keer", vertelt de 42-jarige.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ballerina Igone de Jongh kijkt positief terug op coronaperiode

"Ik ben er nu vanaf en voel me niet meer dezelfde als toen. Ik geef eerder m’n grenzen aan, alleen zijn vind ik heerlijk en het leven lijkt simpeler. Eigenlijk best fijn."

Igone en Thijs leerden elkaar in 2016 kennen via Instagram, nadat de danseres de stoute schoenen aantrok en hem een berichtje stuurde. Zowel Thijs als Igone hebben kinderen uit eerdere relaties. Zo is de 42-jarige moeder van Hugo en heeft Thijs samen met zijn ex Katja Schuurman dochter Sammie

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Igone de Jongh beschouwt Sammie Römer niet als stiefdochter

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!