Gordon en Angela de Jong Beeld © ANP

Gordon geeft 'haatzaaiende troela' Angela de Jong veeg uit de pan

6 juni 2022 16:11

De tweede aflevering van het nieuwe seizoen van 'Boerderij van Dorst', het programma van Raven van Dorst (37), heeft 913.000 kijkers naar de buis weten te trekken. Daarmee is het NPO 3-programma, waarin dit keer Anouk (47) en Gordon (53) te gast waren, goed voor plek 2 in de kijkcijfer top 25 van zondag. Toch had tv-columnist Angela de Jong (46) liever iets anders gezien op het tijdstip.

"Ik hou voor niemand meer mijn mond en zeker voor jou niet"

In het programma komen mensen langs om te helpen op de boerderij. Ondertussen raakt Raven met de gasten in gesprek. Zo vertelde Gordon in de aflevering onder meer over zijn verhuizing naar Dubai. Hoewel de aflevering positief werd ontvangen, reageerde Angela in haar column voor het Algemeen Dagblad maandag minder enthousiast en noemde Gordon onder meer een 'narcistische kleuter die zijn goede vriendin Linda de Mol voor de bus gooide' - iets dat de zanger niet bepaald kan waarderen en verwijst op Instagram naar de krant als 'Algemeen Dieptepunt'.

Anouk heeft geen behoefte meer aan contact met Ali B

01:27
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gordon: 'Terugvallen zullen blijven komen in mijn leven'

'Het wordt een beetje zielig nu Angela en het gaat mensen ook opvallen dat je alleen maar negativiteit kan ontdekken in mijn verschijning', deelt Gordon gepikeerd op Instagram als tegenreactie. Volgens de zanger misbruikt Angela haar machtspositie en koestert ze een persoonlijk wrok tegen hem.

'Maar veel erger nog je zaait haat en negativiteit dag in dag uit , n een maatschappij die al enorm onder druk staat. Je vertoont je in programma's waar je helemaal niet thuishoort en gaat mij beschuldigen van narcisme en mediageilheid? Ik hou voor niemand meer mijn mond en zeker voor jou niet, maar ik vind wel dat je teruggefloten moet worden door je hoofdredacteur en dat die je erop wijst dat je een voorbeeldfunctie hebt en je moet stoppen om mensen willens en wetens kapot te willen maken', raast hij.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Even tot hier-kijkers prijzen Angela de Jong om verrassingsoptreden

Gordon, die inmiddels al 35 jaar in het vak zit, sluit af met de wens niet langer zo respectloos aangesproken te willen worden door 'een troela die denkt daarmee weg te komen'. We hebben Gordon gebeld, maar die wil het graag bij dit statement laten. Angela was niet bereikbaar voor commentaar.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!