Soundos El Ahmadi Beeld © ANP

Soundos dankbaar voor support: 'Vrouwenhaters vreet ik op als ontbijt'

9 juni 2022 13:07

Soundos El Ahmadi (40) maakte vorige week woensdag bekend dat ze vanwege haar zwangerschap de rol in de film 'Leeuwin' niet mocht spelen, terwijl ze daarvoor wel gevraagd zou zijn.  Veel vrouwen, onder wie Hadewych Minis (45), namen het voor haar op. Daarvoor uit de stand-up comedian nu haar dank.

"Vrouwenhaters vreet ik op als ontbijt en ga daarna vrolijk door met mijn leven"

Soundos vertelde onlangs gediscrimineerd te zijn vanwege haar zwangerschap in een openhartige post op Instagram. Toen de actrice verhaal ging halen bij de productiemaatschappij, kreeg ze naar eigen zeggen 'een bullshitverhaal' te horen, zo konden we lezen in haar post. Hoewel de actrice online flink van zich af beet, is ze inmiddels klaar met het onderwerp.

'Vrouwenhaters vreet ik op als ontbijt en ga daarna vrolijk door met mijn leven', schrijft ze vandaag in een nieuwe post, waarin ze meteen haar volgers bedankt voor alle lieve berichten die ze heeft ontvangen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Soundos bijt van zich af na reactie producent op afwijzing rol

De begeleidende foto is gemaakt tijdens de opnames van het programma Ik ga stuk, waar Soundos jurylid is. 'Een project dat echt geweldig is en mensen letterlijk en figuurlijk een podium geeft die tijdens corona niet konden doorgroeien in het theater. Ik kan niet wachten totdat jullie dit mogen zien', leest het bijschrift.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hadewych Minis neemt het op voor Soundos: 'Zwangere vrouwen zijn tot alles in staat '

Het productiehuis van Leeuwin, The Media Brothers, heeft inmiddels ook van zich laten horen. Zo zou 'ten onrechte' de indruk zijn gewekt dat Soundos een rol zou hebben gekregen in de film. "Het klopt dat Soundos gepolst is voor de rol van een jeugdtrainster. Samen met een aantal andere actrices. Maar deze castings moeten überhaupt nog plaatsvinden. Voorlopig hebben we er allereerst om artistieke redenen de voorkeur aan gegeven om andere actrices uit te nodigen voor een auditie voor deze rol", aldus de filmmaatschappij. 

Ook zou de draaiperiode voor de film mogelijk plaatsvinden als Soundos hoogzwanger is. "De (in ons script beschreven) fysiek zware rol als jeugd-voetbaltrainster zou dan zowel voor haarzelf, haar baby als voor de filmproductie risicovol zijn. We volgen hiermee ook het arbo-advies van de Rijksoverheid op op het gebied van fysieke belasting en zwangerschap."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!