Sandra Oh Beeld © ANP

Grey's Anatomy-ster kreeg lichamelijke klachten na plotselinge bekendheid

11 juni 2022 18:18

Sandra Oh (50) kampte met klachten als slapeloosheid en rugpijn nadat zij in 2005 plotseling bekend werd door haar rol in in de hitserie 'Grey's Anatomy'. In de serie 'Actors on Actors' van entertainmentsite 'Variety' vertelt de actrice openhartig over de keerzijde van de roem.

"Ik denk dat mijn hele lichaam in die tijd erg ziek was"

"Toen Grey's Anatomy begon, veranderde mijn leven heel erg", vertelt Sandra die tien seizoenen lang in de serie te zien was als dokter Cristina Yang. "Ik denk dat mijn hele lichaam in die tijd erg ziek was. Ook al blijf je aan het werk, je voelt dingen als 'Oh, ik kan niet slapen' en 'Oh, mijn rug doet pijn' en 'Ik weet niet wat er opeens met mijn huid aan de hand is'. Ik leerde daardoor dat mijn gezondheid op de eerste plaats moet komen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Modern Family-acteur boos na lekken naaktbeelden Grey's Anatomy-collega

De Canadese waakt sindsdien goed over haar mentale en lichamelijk gezondheid. "Het is niet alleen je lichaam, hè? Het is je ziel, je geest", zegt de actrice. "Je kunt dat ook niet van iemand anders af laten hangen. Je moet het op de een of andere manier in jezelf zien te vinden."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ellen Pompeo denkt dat Grey's Anatomy zonder haar kan

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!