Danny de Munk Beeld © ANP

Aangifte van verkrachting gedaan tegen Danny de Munk

14 juni 2022 21:16

De zedenpolitie van de eenheid Zeeland- West-Brabant onderzoekt momenteel een aangifte van verkrachting tegen Danny de Munk (52). Een vrouw die in 2007 en 2008 nauw heeft samengewerkt met de zanger tijdens de musical Ciske de Rat zou de aangifte op 27 mei hebben gedaan, zo schrijft 'De Telegraaf'.

"Cliënt is onthutst over deze onterechte beschuldigingen"

In de aangifte zou de vrouw gedetailleerd beschrijven hoe zij tegen haar wil seksuele handelingen moest ondergaan, die volgens het Wetboek van Strafrecht worden aangemerkt als verkrachting. De Telegraaf wil niet specifiek melden wat er in de aangifte staat om zo een objectief onderzoek door de politie niet te schaden. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Danny de Munk en advocaat geven Yvonne Coldeweijer lesje journalistiek'

De vrouw die de aangifte heeft gedaan zou hebben aangegeven dat de eerder gedane meldingen over seksueel grensoverschrijdend gedrag van de zanger in de periode dat hij in de musical speelde aanleiding voor haar waren om nu alsnog naar de politie te stappen.

De advocaat van Danny, Royce de Vries, heeft inmiddels laten weten dat Danny 'uitdrukkelijk bestrijdt' dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan strafbare feiten. "Inmiddels is cliënt bekend met de identiteit van de aangeefster. Dit bevestigt voor hem dat de beschuldiging ongefundeerd is. Cliënt kan dit onderbouwen en zal dit ook graag doen bij de daartoe aangewezen partijen. Cliënt is onthutst over deze onterechte beschuldigingen en beraadt zich over het nemen van juridische vervolgstappen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Danny de Munk ontkent ernstige beschuldigingen: 'Zeer ontdaan'

Danny kwam in april van dit jaar al in het nieuws vanwege een gedetailleerde melding van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Yvonne Coldeweijer beschuldigde hem van het gebruiken van harddrugs en vreemdgaan. Ook zou er zich een me-too situatie hebben voorgedaan. Danny liet destijds weten zeer 'ontdaan' te zijn door de beschuldigingen en ontkende alles.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Onderzoek gestart na geruchten over mogelijk wangedrag Danny de Munk

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!