Vandaag Inside Beeld © ANP

Vandaag Inside uitgesloten voor Televizierring

15 juni 2022 22:07

Het programma 'Vandaag Inside' mag niet meedoen in de strijd om de Televizierring. Dat hebben de presentatoren woensdag in de uitzending gezegd. Zij wonnen in 2011 al de prijs voor 'Voetbal International', een van de voorlopers van 'Vandaag Inside'. Volgens de reglementen mogen programma's en alle spin-offs die daarop uit voortkomen of daarop lijken niet meer meedoen als zij eerder al gewonnen hebben.

"Het is een ander programma met andere onderwerpen"

Het drietal is het niet eens met deze keuze. "Het is een nieuwe show", wierp Wilfred Genee woensdag tegen. "Het is een ander programma met andere onderwerpen", aldus Johan Derksen. Het onderwerp kwam dinsdag tijdens de uitzending al ter sprake. Volgens Johan is de organisatie van de Televizierring 'gewoon bang dat we weer winnen'.

De organisatie van de Televizierring was woensdagavond niet voor commentaar bereikbaar.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dit is wanneer Vandaag Inside terugkomt na zomerstop

Vandaag Inside kwam voort uit meerdere andere varianten waarin Wilfred Genee, Johan Derksen en Rene van der Gijp de afgelopen jaren voetbal en andere zaken bespraken. Het programma wordt sinds begin dit jaar elke werkdag uitgezonden. Ruim een maand geleden leek Vandaag Inside even gecanceld te worden nadat Johan Derksen in de uitzending had bekend een halve eeuw geleden een bewusteloze vrouw gepenetreerd te hebben met een kaars. Later herzag hij dit verhaal en zei hij dat er niets gebeurd was.

Producent Talpa en zender SBS6 gaven aan de zaak serieus te nemen maar het drietal mocht na twee weken commotie gewoon verder gaan met het programma.

Sigrid Kaag reageert op terugkeer en sneer Johan Derksen

00:58

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!