Tom Hanks Beeld © ANP

Tom Hanks: 'Heteromannen moeten geen homo spelen in film'

16 juni 2022 02:26

Hoewel Tom Hanks (65) zijn eerste Oscar won voor de rol die hij speelde in de film Philadelphia (1993), waarin hij in een homoseksuele man speelde die besmet was HIV, vindt de acteur dat dat nu niet meer zou kunnen. Dit meldt 'The New York Times Magazine'.

"Mensen zouden het nu niet meer accepteren als er geen homoseksuele man voor deze rol geselecteerd wordt"

"Tegenwoordig zou je geen heteroman meer voor zo'n rol moeten casten. De boodschap van Philadelphia was 'wees niet bang'. Een van de redenen waarom mensen niet bang waren voor die film is omdat ik een homo speelde. Maar dat punt zijn we nu voorbij, mensen zouden het nu niet meer accepteren als er geen homoseksuele man voor deze rol geselecteerd wordt. Omdat het niet authentiek is," aldus Tom.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tom Hanks speelt Nederlandse manager in Elvis niet als schurk

Op sociale media regende het reacties. 'Mooi dat hij dit zegt, maar vergeet niet hoe belangrijk die film geweest is. Juist voor de bewustwording van homo's met HIV en het emotionele proces dat daarbij komt kijken. Daarbij speelde Tom die rol fantastisch, het was zeer geloofwaardig. Dus hoewel hij met zijn tijd meegaat moet zijn aandeel van bijna 30 jaar geleden niet vergeten worden', schrijft een fan. Een ander zegt: 'Tom Hanks is echt iemand die blijft leren en wíl blijven leren. Hij kan ook zeggen: de meest geschikte acteur moet een rol krijgen. Maar in plaats daarvan is hij zich er bewust van dat authenticiteit en representatie nu juist enorm belangrijk is. Dat geeft wel aan hoe maatschappelijk betrokken hij is.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tom Hanks kon voor 28 miljoen naar ruimte: 'Te duur'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!