Coen en Sander Beeld © ANP

Einde middagshow Coen en Sander kwam onverwachts

16 juni 2022 05:48

Donderdag presenteren Coen Swijnenberg (42) en Sander Lantinga (45) hun laatste reguliere uitzending van hun dagelijkse middagshow op Radio 538. Het duo, dat zestien jaar lang te horen was op zowel 3FM als Radio 538, keert na de zomer terug op de vrijdag en gaat daarnaast solo verder. Een carrièrestap die niet gepland was, maar die Talpa een paar weken geleden voor hen bepaalde. Dit meldt het 'AD'.

"Die mededeling was pittig en zagen we niet aankomen"

"Ik stond in de keuken met de kinderen toen ik werd gebeld door Tessel, mijn vrouw en manager. 'Slecht nieuws', zei ze, 'ze willen niet dagelijks door'. Dan vloek je. Is het even slikken. En schiet er van alles door je hoofd. Hebben we het fout gedaan? Gefaald? Je staat perplex," aldus Sander. Coen vult aan: "Die mededeling was pittig en zagen we niet aankomen. We wisten dat het met 538 niet denderend ging. Maar eigenlijk zaten we net weer in the winning mood. Corona lag achter ons. De avondspits stond weer vol. De luistercijfers gingen omhoog."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Domien dacht dat Coen en Sander hem niet mochten: 'Was arrogant'

Waar Coen van maandag tot en met donderdag radio gaat maken voor 538, krijgt Sander een middagshow op Radio Veronica. En dan op vrijdag weer even ouderwets samen. "Talpa wilde niet van ons als duo af. En vrijdag is een superheerlijke dag. Je gaat met de luisteraars het weekend in. We gaan op die vrijdag laten zien dat er een grote fout is gemaakt," zegt Coen met een knipoog.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Coen en Sander gaan 'met pijn in het hart' deels solo verder

Dat ze het samen zo lang zouden volhouden hadden geen van tweeën verwacht. Sander: "Toen we de kans kregen om samen radio te maken, dacht ik: te gek, ik zou het leuk vinden als we ons kunnen onderscheiden en we dat drie, vier jaar volhouden. Dat dat zestien jaar is geworden, de langst lopende middagshow ooit, vind ik heel bijzonder. En dan zijn de kleinste dingen het leukst. Berichtjes van luisteraars. Appjes in de file. We hadden een vrouw die vertelde dat ze 11 was toen ze ons voor het eerst hoorde. Ze maakte haar huiswerk met ons, deed examens, bracht haar studententijd door en werd onlangs moeder. Stond tijdens de bevalling ook de Coen en Sander Show aan. Bijzonder toch?"

'Frank Dane gaat de Coen & Sander Show vervangen'

06:55

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!