Lauren Verster Beeld © ANP

Lauren Verster: 'De geluidsman begon me in mijn nek te likken'

16 juni 2022 14:19

Lauren Verster (42) heeft naar eigen zeggen 'nooit #MeToo- of 'The Voice'-achtige toestanden' meegemaakt, vertelt ze in een interview met 'JAN', want van ongelijke machtsverhoudingen was nooit sprake - maar met ongewenst geflirt en anderzijds gedrag achter de schermen is ze helaas maar al te bekend.

"Ook de producer die z'n voet tussen mijn hotelkamerdeur zette, zal ik niet snel vergeten"

"In al die jaren bij de televisie ben ik niet één keer door een leidinggevende in mijn kont geknepen", begint Lauren. "Natuurlijk: flirtende medepresentatoren en cameramannen zijn er volop. En ik zal de dronken geluidsman die out of the blue in mijn nek begon te likken of de producer die z’n voet tussen mijn hotelkamerdeur zette en vroeg of ik zin had in een 'heet bad' niet snel vergeten – maar dat is toch iets anders."

Waarom dat volgens de presentatrice anders is? "Als de machtsverhouding gelijk is, kan en durf je natuurlijk veel sneller zoiets te zeggen als: 'Rot op joh, dronken torretje'. Mijn ervaring is dat het dan ook meteen klaar is."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zwangere Lauren Verster in november uitgerekend van derde kindje

Hoewel ze het zelf dus gelukkig niet zo heeft ervaren, benadrukt Lauren dat het 'goed is dat die misstanden aan het licht komen'. "Er móéten dingen veranderen als het gaat over de machtsverhoudingen tussen mannen en vrouwen, maar omdat ik op dat gebied geen ervaringsdeskundige ben, voel ik me niet erg geroepen om er via social media van alles over de wereld in te slingeren. Ik vind het sowieso nogal apart dat iedereen overal maar een mening over heeft en ik schrik echt van de toon in de zogenaamde debatten die daar dan op volgen."

Het hele interview lees je in de nieuwe JAN, die vanaf donderdag in de winkel ligt.

Lauren Verster: 'Meest diepgaande project wat ik heb gedaan'

03:59