Beeld © ANP

Carice van Houten weet niet wat spatel is: 'Ben culinair treurig'

16 juni 2022 17:14

Als je Carice van Houten (45) over de kook wil krijgen, moet je haar meenemen naar een chique restaurant of zeggen dat ze voor een groep mensen moet koken. Van beide moet de actrice namelijk niks hebben, onthult ze in gesprek met haar goede vriendin Tina de Bruin (46) in podcast 'Darmstad FM'.

"Ik vraag in een duur restaurant: hebt u er ook appelmoes bij?"

Culinaire armoede. Zo kun je de culinaire opvoeding van Carice omschrijven. Bij de Van Houtens werd niet gekokkereld. Ze groeit op met pannenkoeken en kaasfondue bij haar vader en krijgt van haar moeder 'spaghetti met hondenbrokken'. "Het is bolognese, maar dan heel zielloos klaargemaakt", verduidelijkt Carice. Dat de actrice zich schaamt dat ze zelf ook niet kan koken, is een understatement.

"Ik heb een dure, mooie, grote marmeren keuken, maar ik weet niet hoe die werkt." De oven heeft ze één keer gebruikt, maar dat is niet de enige treurige bekentenis. "Als je mij vraagt: heb je een spatel? Dan moet ik eerst vragen: wat is dat en waar gebruik je dat voor? En ik heb ook niet alles, want uiteindelijk staan er andere mensen in mijn keuken te koken en sta ik aan de bar. Ik heb gewoon een treurige culinaire achtergrond."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Carice van Houten noemt zichzelf een 'schuldgevoelmoeder'

Er moet toch gegeten worden, dus gaat Carice het liefst voor een ravioli in botersaus. Niet te moeilijk, dus. "Ik ben een racistische eter. Het liefst eet ik witbrood, witte pasta, marshmallows, kaas. Gewoon slechte shit."

Toch zet de actrice haar ongewone eetgewoontes graag in als gimmick. "Ik vraag in een duur restaurant: hebt u er ook appelmoes bij? Dat heb ik weleens bij Hotel De L'Europe gedaan. Toen werd ik uitgelachen door de gasten met wie ik was", vertelt ze. "Ik ben een 45-jarige vrouw en moeder die geen skills heeft." En geheel aan haar jeugd valt dat niet te wijten: "Mijn zus heeft dezelfde opvoeding gehad en kan wél goed koken."

Wat haar partner Guy Pearce ervan vindt en of hij zich wel zo nu en dan uitslooft in de keuken, maakt Carice niet bekend. Wel wil de acteur opheldering geven of ze nu wel of niet getrouwd zijn:

Guy Pearce vertelt: zijn hij en Carice van Houten nou wel of niet getrouwd?

04:39
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Verbouwde' Carice van Houten slaat terug na kritiek op uiterlijk

Het hele interview met Carice in Darmstad FM kun je beluisteren in de bekende podcastapps. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!