Peter Gillis Beeld © ANP

Peter Gillis komt met eigen 'code' om fakenews te bestrijden

16 juni 2022 17:29

Peter Gillis (60) is klaar met alle 'onzin' die over hem, zijn vrouw en zijn kinderen verspreid wordt. De 'Massa is Kassa'-ster bijt van zich af op Instagram na geruchten over overspel en criminele activiteiten.

"Als ik een bericht over ons tegenkom dat echt niet klopt, reageer ik met Code Rood"

'Zoveel mensen, zoveel meningen', begint Peter. 'Maar als ik een bericht over mij, Nicol of één van mijn kinderen tegenkom dat echt niet klopt, zal ik reageren met Code Rood. Media weten dan dat ze mij niet hoeven te benaderen voor een reactie.' Hij zet die heldere boodschap kracht bij met de hashtag⁣ '#stopdeonzin'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nicol en Peter Gillis kopen 'pornopaleis' van €2,2 miljoen

Er gaan al een tijdje geruchten rond dat Nicol Kremers, de vriendin van Peter, vreemdgaat. Daar maakte het koppel eerder deze week al korte metten mee. "Daar klopt helemaal niks van", luidde Nicols reactie tegenover Shownieuws. "Kijk, als je een bekende Nederlander bent: hoge bomen vangen veel wind", voegde Peter toe. “Ik word er niet foxwild van hoor. Nicol wordt er wel een beetje moe van. (…) Ik zeg: meid, leg het nou langs je neer."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mark Gillis pas gerust als ook andere verdachten zijn gepakt

Maar de geruchten over criminele activiteiten laten ook Peter niet onberoerd. De SBS-realitykoning zou consequent regels overtreden, zoals het illegaal huisvesten van arbeidsmigranten. Dit is daar, naast 'Code Rood', tot nu toe zijn reactie op:

Peter Gillis dreigt vergunningen voor vakantieparken te verliezen

03:34