Beeld © ANP

Evgeniy Levchenko heeft geen contact met vader sinds oorlog in Oekraïne

18 juni 2022 13:43

Victoria Koblenko (41) en Evgeniy ‘Lev’ Levchenko (44) zijn naar eigen zeggen tien jaar ouder geworden sinds de oorlog in Oekraïne is uitgebroken. Ze leven in een nachtmerrie nadat Poetin (69) op 24 februari Oekraïne binnenviel. Dat heeft effect op hun relatie, zoon en familie, zo laten ze weten in gesprek met 'LINDA.'.

"Ik heb sinds 24 februari geen contact meer met hem gehad"

Verschillende standpunten zorgen ervoor dat niet alleen vriendschappen, maar ook familiebanden kapot worden gemaakt. De vader van Evgeniy - een 'echte Rus' die in Oekraïne alleen naar pro-Russische zenders keek - heeft bijvoorbeeld een andere mening over de oorlog. Een reden voor Lev om met zijn vader niet over politiek te praten, hoewel er tegenwoordig überhaupt niet gesproken wordt. 

"Ik heb sinds 24 februari geen contact meer met hem gehad", vertelt hij. "Ik heb hem niet gebeld en hij mij niet, omdat ik weet dat het zal uitlopen op een heftige confrontatie. Dus ik durf gewoon niet te bellen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Victoria Koblenko: 'Oorlog heeft impact op relatie en ouderschap'

"En dat terwijl wij thuis de zus van Levs vader opvangen. Die moest vluchten omdat ze wakker werd met een granaatscherf in haar bed", vult Victoria aan. Zij heeft voorgesteld om Lev's vader, die nu in Turkije woont, naar Nederland te halen, maar tevergeefs. Voor Lev is het schrijnend hoe hij nu recht tegenover zijn vader staat. "Ik vind het heel pijnlijk en ik schaam me ervoor. Dat wij zo verschillend zijn en zo tegenover elkaar staan, terwijl we hetzelfde bloed hebben."

Zoon (5) Victoria Koblenko voelt angst voor oorlog: 'Hij bouwt schuilkelders van kussens'

04:05
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Victoria Koblenko vindt het stoer dat Peter Gillis vluchtelingen helpt

Het hele interview is te lezen in de nieuwste LINDA.